Η παρουσία της Thomas Cook στην Κω

Η παρουσία της Thomas Cook στην Κω

Τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει στο τουριστικό χώρο της Κω η κατάρρευση της  Thomas Cook .

Κύκλοι της τουριστικής αγοράς εκτιμούν ότι η συνολική εμπλοκή της Thomas Cook με τον τουρισμό της Κω ενδέχεται να ξεπερνά σε επίπεδο δραστηριότητας, ακόμα και το 20%.
Μάλιστα, οι δραστηριότητες του τουρ οπερέιτορ στο νησί δεν περιορίζονται μόνο σε συμβόλαια  σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, αλλά  και στο μεταφορικό (αεροπορικό) έργο με  τακτικές και charter πτήσεις κάθε εβδομάδα, όλη την θερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία  στην Κω  απέκτησε  το ξενοδοχείο-ναυαρχίδα της εταιρείας, το «Casa Cook Kos», το οποίο διαθέτει 100 δωμάτια υπό την επωνυμία της Thomas Cook, ιδιοκτησίας μέχρι πρότινος οικογένειας από την Κω. Επίσης, η εταιρεία προτίθετο να κατασκευάσει στην Κω ξενοδοχείο «Cook’s Club» 250 δωματίων για το επόμενο καλοκαίρι.

Η  Thomas Cook διαθέτει  τη μεγαλύτερη παρουσία στη χώρα μας με συνολικά 68 ξενοδοχεία και 7.268 δωμάτια, όπως προκύπτει από την έρευνα της Horwarth.

Το ξενοδοχειακό τμήμα Τhomas Cook Hotels & Resorts και συνεργαζόμενα στην Κω:

Casa Cook Kos

Cook’s Club Tigaki Kos

smartline Cosmopolitan Kos

smartline More Meni Residence

SENTIDO Carda Beach Atlantica, Kos

Το ξενοδοχειακό τμήμα Τhomas Cook Hotels & Resorts διαθέτει σχεδόν 200 ξενοδοχεία με περισσότερα από 40.000 δωμάτια σε 47 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Η Thomas Cook απασχολεί 22.000 εργαζομένους σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 9.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ εκατοντάδες είναι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην εταιρεία και στη χώρα μας.
Η  χρεοκοπία του αρχαιότερου ταξιδιωτικού γραφείου στην Ευρώπη, έχει προκαλέσει «σεισμό» αφού πρέπει να οργανωθεί άμεσα ο επαναπατρισμός 600.000 τουριστών απ’ όλον τον κόσμο στη μεγαλύτερη επιχείρηση αυτού του είδους από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!

ADVERTORIALS