Α. Χρυσόπουλος για το 3ο Δημοτικό Σχολείο: ''Αν δεν γίνει άλλη ένσταση το έργο θα ξεκινήσει τον Απρίλιο.''

Α. Χρυσόπουλος για το 3ο Δημοτικό Σχολείο: ''Αν δεν γίνει άλλη ένσταση το έργο θα ξεκινήσει τον Απρίλιο.''

''Το έργο έχει “κολλήσει” λόγω ενστάσεων των εργολάβων.''

''Αν δεν γίνει άλλη ένσταση το έργο θα ξεκινήσει τον Απρίλιο.''

Δηλώσεις στην κάμερα του kosnews24 και στη δημοσιογράφο Άννα Σαρηγιάννη έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Βιώσιμης Κινητικότητας και Δημοτικών Συγκοινωνιών  κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος σχετικά με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κω:

Ο κ. Χρυσόπουλος δήλωσε: “Έχουν ειπωθεί πολλά και στα δημοτικά συμβούλια και από τους γονείς και από την κοινωνία και με το δίκιο τους. θέλω να ξέρετε ότι η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να φτιαχτεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κω και γι’ αυτό έχουμε βγάλει και τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Κάτι που καμία προηγούμενη δημοτική αρχή δεν το είχε πράξει. Ο διαγωνισμός είναι 950.000 ευρώ”.

''Η διαδικασία έχει κολλήσει στις ενστάσεις των εργολάβων.''

Ο κ. Χρυσόπουλος συνέχισε λέγοντας:

“Ενα στάδιο πριν την υπογραφή της σύμβασης, έγινε προσφυγή-ένσταση από έναν εκ των εργολάβων και η διαδικασία πήγε πίσω περίπου έξι με οκτώ μήνες. Ο λόγος λοιπόν της καθυστέρησης, είναι ότι η απόφαση έπρεπε να εκδικαστεί από τις αρμόδιες αρχές σην Αθήνα και έπρεπε να παρθούν νέες αποφάσεις για τη συμμόρφωση προς την απόφαση των αρμοδίων αρχών. Το νέο πρακτικό στάλθηκε στο προμηθειών για να περάσει από τη δημοτική επιτροπή, έτσι ώστε να κατακυρωθεί ο ανάδοχος και να ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης ''.

“Μόλις κατοχυρωθεί εμείς απο την πλευρά μας καλούμε τον ανάδοχο να φέρει κάποια δικαιολογητικά, με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να έχουν 10 ημέρες προθεσμία για να κάνουν ένσταση. Αν γίνει εκ νέου ένσταση θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Αν δεν γίνει ένσταση θα προχωρήσει η διαδικασία και τον Απρίλιο θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε τη σύμβαση για το 3ο Δημοτικό“.

Ο Αντιδήμαρχος έκλεισε λέγοντας:

''Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 4 μήνες, όλοι ευχόμαστε από τη στιγμή που θα υπογράψουμε, σε 4 μήνες να έχει ολοκληρωθεί το έργο.''

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο που ακολουθεί.

ADVERTORIALS