Η μελέτη για τη συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου - Λυκείου Αντιμάχειας. Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Α. Χρυσόπουλου στο kosnews24

Η μελέτη για τη συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου - Λυκείου Αντιμάχειας. Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Α. Χρυσόπουλου στο kosnews24

Στο kosnews24 μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Βιώσιμης Κινητικότητας και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αλέξανδρος Χρυσόπουλος με αφορμή την έγκριση από τη Δημοτική Επιτροπή Κω, της μελέτης του έργου: «Συντήρηση σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Αντιμάχειας (ανασύνταξη)» με Α.Μ. 51/2020, συνολικού προϋπολογισμού 766.150,00 €.

Αντικείμενο της μελέτης είναι οι οικοδομικές εργασίες συντήρησης του Λυκείου Αντιμάχειας.

Οι βασικές οικοδομικές εργασίες που θα γίνουν αφορούν τα εξής:

1. Καθαιρέσεις σαθρών επιχρισμάτων δοκών - υποστυλωμάτων διαδρόμου ισογείου και στηθαίων
2. Καθαίρεση μονωτικών στρώσεων δώματος
3. Επισκευή σαθρών εξωτερικών επιφανειών και αποκατάσταση επιφανειών σκυροδέματος που έχουν υποστεί φθορές λόγω διάβρωσης οπλισμού από την δράση χλωριόντων και την ενανθράκωση του σκυροδέματος με εφαρμογή αναστολέων διάβρωσης και επισκευαστικών κονιαμάτων.
4. Εσωτερικοί χρωματισμοί όλων των αιθουσών με οικολογικά χρώματα
5. Εξωτερικοί χρωματισμοί επιφανειών
6. Κατασκευή πιστοποιημένου συστήματος θερμοπρόσοψης από πλάκες πετροβάμβακα πάχους 60 mm
7. βαφή με ειδικές αντισκωριακές βαφές της μεταλλικής περίφραξης
8. θερμομόνωση δώματος με πλάκες εξηλασμένης πολυστερινής 10εκ
9. δημιουργία ρύσεων με ελαφροσκυρόδεμα
10. κατασκευή τσιμεντοκονίας για επικόλληση του ασφαλτόπανου
11. Υγρομόνωση δώματος με μεμβράνη οπλισμένη με πολυεστερικό πλέγμα και με επικάλυψη ορυκτών ψηφίδων βάρους > 4,50κιλών
12 κατασκευή τριών σειρών κερκίδων μήκους 10μ και ραμπών ΑΜΕΑ από σκυρόδεμα
13. κατασκευή 2 ξύλινων περγκολών 50μ2 έκαστη
14. τοποθέτηση χυτοσιδηρών καθιστικών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 766.150,00 € συμπεριλαμβανομένου αναθεωρήσεων και Φ.Π.Α.

Ο κ. Χρυσόπουλος δήλωσε στο kosnews24

«Εγκρίθηκε από τη δημοτική επιτροπή, η μελέτη για τη συντήρηση  του σχολικού συγκροτήματος γυμνασίου και λυκείου Αντιμάχειας.  Είναι μία μελέτη η οποία είχε ξεκινήσει το 2020 .Το κόστος της είναι αρκετά υψηλό, περίπου 760.000 Χιλιάδες ευρώ. Έχει γίνει η ανασύνταξη με τις σημερινές τιμές, εγκρίθηκε από τη δημοτική επιτροπή και εξετάζεται η λογική της χρηματοδότησης από την περιφέρεια, η οποία έχει ανοιχτό πρόγραμμα και μέχρι στιγμής έχουμε και άψογη συνεργασία, χρηματοδοτώντας τα έργα της ΔΕΥΑΚ αλλά κι άλλες ανάγκες του Δήμου Κω. Εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο ούτως ώστε να φτιαχτεί με θερμοπρόσοψη και με μόνωση όλο το σχολείο απ’ την αρχή πάλι, ούτως ώστε να δώσουμε στα παιδιά μεγαλύτερη ασφάλεια και ένα καλύτερο σχολείο. Το είχαμε πει αρχικά ότι προτεραιότητά μας είναι τα σχολεία και φαίνεται, όπως προτεραιότητά μας είναι και το τρίγωνο».

ADVERTORIALS