Προς :
Τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων,
κ. Κωνσταντίνο Ι. Χατζηδάκη
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως καλά γνωρίζετε, στις 14 Μαΐου ανοίγει επίσημα ο Ελληνικός Τουρισμός. Επειδή όμως μέχρι και σήμερα τα ποσοστά κρατήσεων των εποχικών ξενοδοχείων κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά και είναι εξαιρετικά απρόβλεπτο το κατά πόσο θα βελτιωθούν, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να σας παραθέσουμε ορισμένα μέτρα που κατά την γνώμη μας είναι αναγκαία για την ομαλή επαναλειτουργία τουςκαθώς και για την διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένωνσε αυτά (εργαζόμενοι υποχρεωτικής επαναπρόσληψης).
Πιο συγκεκριμένα σας προτείνουμε την νομοθέτηση διατάξεων που να προβλέπουν:
Με την νομοθέτηση των μέτρων αυτών θα διατηρηθεί το άριστο επίπεδο εργασιακών σχέσεων που επικρατεί στην περιοχή μας, θα αποφευχθεί η εφαρμογή μη επιθυμητών μέτρων οργάνωσης του χρόνου εργασίας (π.χ επιβολή εκ περιτροπής λόγω των χαμηλών πληροτήτων στα ξενοδοχεία) και θα στηριχθούνοικονομικά εργαζόμενοι και εργοδότες.
Τέλος, θεωρείστε όλες τις προτάσεις και τις απόψεις μας απόλυτα καλόπιστες, διότι έχουν ως μοναδικό σκοπό την διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων/εργοδοτών και την ενίσχυση της τοπικής και κατ’ επέκταση της εθνικής μας οικονομίας.
Για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Γ. Ζωγραφίδης
Κοινοποίηση
Κυρία Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας
Κυρία Βασιλική Τσιώλη Διευθύντρια Διεύθυνσης Όρων Εργασίας Υπ. Εργασίας
Κύριο Μάνο Κόνσολα, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Κύρια Μίκα Ιατρίδη, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Κύριο Ιωάννη Παππά, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Κύριο Βασίλειο Υψηλάντη, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Κύριο Νεκτάριο Σαντορινιό, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Κύριο Χατζημάρκο Γεώργιο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
Κύριο Αντώνιο Καμπουράκη, Δήμαρχο Ρόδου & Πρόεδρο ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου,
Κύριο Κωνσταντίνο Κόλλια, Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος,
Κύριο Γρηγόριο Τάσιος, Πρόεδρος Π.Ο.Ξ
Κύριο Ιωάννη Πάππου, Πρόεδρο Εμπορικού Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Κύριο Εμμανουήλ Μαρκόπουλο, Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.
Κυρία Ντίνα Σβύνου, Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Κω.
Κύριο Μιχαλάκη Χρήστο, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Ρόδου
Κύριο Παναγιώτη Εγγλέζο, Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Ρόδου
Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε το black out. Μέχρι τις 12 θα επανέλθει το ρεύμα σε όλο το νησί.
Μεγάλη συναυλία την Παρασκευή 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Γήπεδο Πυλίου
Το kos3x3.gr είναι μια πλήρως οργανωμένη και φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα, ιδανική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν το τουρνουά.
Δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Βορείων Δωδεκανήσων.