Επιμελητήριο Δωδεκανήσου : Θετικά τα μηνύματα από τη μεγάλη έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ στο Ισραήλ

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου : Θετικά τα μηνύματα από τη μεγάλη έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ στο Ισραήλ

Θετικά τα μηνύματα από τη μεγάλη έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ στο Ισραήλ

 

Για ακόμα μία φορά το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου «ταξίδεψε» τα νησιά μας στη διεθνή αγορά, μέσα από το περίπτερο που είχε στη μεγάλη έκθεση τουρισμού IMTM (International Mediterranean Tourism Market), στο Τελ Αβίβ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου προέκυψε μετά από αιτήματα των παραγωγικών του κλάδων όπως εμπορικών συλλόγων και του συλλόγου εστιατόρων μιας και είναι γεγονός ότι οι Ισραηλινοί τουριστικοί επισκέπτες ενισχύουν την εμπορική αγορά.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με έμφαση στο τρίπτυχο «sailing, yachting και water sports», το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου πρόβαλε τα νησιά μας ως ιδανικό τουριστικό προορισμό και ενημέρωσε τους επισκέπτες της έκθεσης για τις ομορφιές και την ποικιλία δραστηριοτήτων που προσφέρει το κάθε νησί.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου παραβρέθηκε η αντιδήμαρχος του Δήμου Κω κ. Σέβη Βλάχου με την οποία υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία και δόθηκε η δυνατότητα να προγραμματιστούν σημαντικές δράσεις που αφορούν όλα τα νησιά του νομού μας.  

Επίσης συμμετείχαν επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου που επισκέφθηκαν την έκθεση και είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις και να συζητήσουν δυνατότητες συνεργασίας με επιχειρήσεις τόσο από το Ισραήλ όσο και από άλλες χώρες  που συμμετείχαν στην έκθεση.

Την παρουσία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ενίσχυσε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημιούργησε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα παρουσιάζοντας έναν από τους πολλούς τρόπους που έχουν οι επισκέπτες να διασκεδάσουν στα νησιά μας.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εκπροσώπησαν ο κ. Αντώνογλου Γεώργιος - Αντιπρόεδρος, η κα Σπανού Φαίδρα - Γενική Γραμματέας και ο κος Κλούβας Ιωάννης – πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Ελληνο-Ισραηλινού και του Ισραηλινο-Ελληνικού Επιμελητηρίου καθώς και ιδιωτικούς επιχειρηματικούς φορείς με τους οποίου συζητήθηκαν  οι προοπτικές για περαιτέρω εμπορικές συνεργασίες.

Στο πλαίσιο της αποστολής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Μακαριότατο Πατριάρχη  Θεόφιλο Γ’ συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, κυρίως σε κοινωνικούς τομείς που θα ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο που διαμένει στο Ισραήλ.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στην έκθεση και με την παρουσία τους ανέδειξαν όλες τις αξίες του Νομού μας καθώς και τον συμπατριώτη κ. Γαβριήλ Χαρίτο - Μέλος της ELIAPEP και λέκτορα στα Πανεπιστήμια Ben-Curion, Πάντειο και Nicosia, ο οποίος συνέβαλε στις σημαντικές συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και αφιέρωσε χρόνο με την παρουσία του σε αυτές.

Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι δύο χώρες που μοιράζονται την ίδια ιστορία και κουλτούρα και ανάμεσά τους έχει εδραιωθεί  σημαντική  συνεργασία σε πολλούς τομείς. Ειδικά στον κλάδο του τουρισμού, έγινε ακόμα μία φορά αντιληπτή η αγάπη των Ισραηλινών για την Ελλάδα και η τάση να επισκέπτονται τα νησιά μας. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην έκθεση ΙΜΤΜ ενδυνάμωσε την τάση αυτή,  γεγονός που ήταν και το ζητούμενο.  

IMTM6.jpg

IMTM7.jpg

IMTM8.jpg

IMTM1.jpg

ADVERTORIALS