Επιστολή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Κω για εργαζομένους που δεν έχουν μέχρι σήμερα λάβει την αποζημίωση άδειας και το ανάλογο επίδομα

Επιστολή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Κω για εργαζομένους που δεν έχουν μέχρι σήμερα λάβει την αποζημίωση άδειας και το ανάλογο επίδομα

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

Τηλ:2242027936-2242022394 Φαξ:2242022394 email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς :

 

-ΣΕΠΕ ΚΩ

Κοιν:

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ& ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων κ.α.

  • ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΩ
  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β.Σ.Δ
  • ΜΜΕ

κ Επιθεωρητά ,


Διαπιστώνουμε πως αρκετοί ξενοδοχοϋπάλληλοι ,που βρίσκονταν σε αναστολή ή εργάστηκαν για κάποιους μήνες τη σαιζόν του 2020, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους στο Σωματείο Ξεν/λων& Σερβιτόρων Κω,δεν έχουν μέχρι σήμερα λάβει την αποζημίωση άδειας και το ανάλογο επίδομα.

Είναι χιλιάδες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ,εργαζόμενοι στον τουρισμό , που εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν σταθερό εισόδημα εκτός από τα πενιχρά επιδόματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ή επιδόματα ανεργίας.

Απεναντίας οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν επιδοτηθεί και ευνοηθεί ποικιλοτρόπως και από ότι φαίνεται όλα τα κυβερνητικά μέτρα θα συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση.

Ενώ έχει εκδοθεί σχετική ερμηνεία από το Υπουργείο Εργασίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, μεγάλες ξεν/κεςεπιχ/σεις με οργανωμένα τμήματα προσωπικού και λογιστηρίου, οι οποίες παρακολουθούσαν ανελλιπώς τις εκδόσεις του Υπουργείου για τις αναστολές και τα συναφή ,σήμερα εμφανίζονται -δήθεν- ανήξερες στην υποχρέωση εξόφλησης αυτών των επιδομάτων .


Ενδεικτικάσας αναφέρουμε ορισμένες:

1.MITSISHOTEL

2.KIPRIOTIS GROUP HOTELS

3.PORTO BELLO GROUP

4.AKTI PALACE

5.ΜΙΚΡΗΠΟΛΗ

6.GARDA BEACH

7.IKOS ARIA (ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ)

8.ΠρώηνΛΑΚΙΤΙΡΑ( ATLANTICA)

9.ΔΑΣΚΑΛΩΝΤΑΝΑΚΗΣ

10.HOLIDAY VILLAGE

11.ATLANTIS HOTEL

12.ROSELAND

13.CONTINENTAL

14.BLUE LAGOON HOTELS (ΙδιοκτησίαΖαχαριάς)

Επειδή η αντισυμβατική συμπεριφορά έχει πάρει μαζικές διαστάσεις, η παρέμβαση του ΣΕΠΕ είναι επιβεβλημένη .

Περιμένουμε τις ενέργειες σας.