8,5 εκατ. μοναδικοί χρήστες είδαν τη διαφημιστική καμπάνια του Δήμου Κω - Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων

8,5 εκατ. μοναδικοί χρήστες είδαν τη διαφημιστική καμπάνια του Δήμου Κω - Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων

Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διαδικτυακής καμπάνιας προβολής της Κω, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Βασίλης Μανιάς, καθώς και ο συμπολίτης μας Ιωσήφ Χατζημιχαήλ ένας εκ των συντελεστών για την υλοποίηση του σχεδίου.

Ο Δήμαρχος Κω παίρνοντας πρώτος τον λόγο, αφού αναφέρθηκε στο πώς διαχειρίστηκε ο Δήμος Κω την πρωτόγνωρη τουριστική περίοδο, σημείωσε πως ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού της Κω επέλεξε να προχωρήσει σε μια διαδικτυακή διαφημιστική καμπάνια μέσω των social media, φέρνοντας στην μνήμη των Ευρωπαίων επισκεπτών το νησί της Κω.

Όπως σημείωσε ο κ. Νικηταράς η αμοιβή του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολήθηκε με την καμπάνια ήταν περίπου 2.000 ευρώ, ενώ το ποσό που δαπανήθηκε για τα έξοδα διαφήμισης ήταν περίπου 18.000 ευρώ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Μανιάς ο οποίος έδωσε στοιχεία σχετικά με την καμπάνια.

 Συγκεκριμένα τόνισε πως  οι χώρες - στόχος ΄ήταν οι:


1. Γερμανία
2. Μ. Βρετανία
3. Πολωνία
4. Ολλανδία
5. Βέλγιο
6. Αυστρία
7. Ελλάδα
 
Ενώ το κοινό ήταν Ευρωπαίοι πολίτες, επισκέπτες τουριστικών προορισμών (ταξιδιώτες), όσοι ερευνούσαν «διακοπές» ή «διακοπές στην Ελλάδα» την παρούσα περίοδο, συμπεριλαμβανομένων και όσων αναζητούσαν επιλογές μακροχρόνιας διαμονής (55 ετών+).
Η διάρκεια της καμπάνιας (σχεδιασμός και υλοποίηση) ήταν περίπου 2 μήνες (20.07.2020 – 13.09.2020).
Όσον αφορά στα αποτελέσματα η διαφημιστική καμπάνια είχε 25.482.752 Impressions/εμφανίσεις εκ των οποίων οι 15.547.227 σε Facebook & Instagram και οι 9.935.534  στην Google.
Συνολικά την καμπάνια είδαν 8.494.251 μοναδικοί χρήστες.

Όπως σημείωσε ο κ. Μανιάς ο σχεδιασμός της καμπάνιας έγινε από παιδιά από την Κω και συγκεκριμένα από τον Ιωσήφ Χατζημιχαήλ και τον Μάνο Παπακωνσταντίνου.

Όσον αφορά τους λογαριασμούς στα social media ο κ. Μανιάς σημείωσε πως δημιουργήθηκαν καινούργιοι λογαριασμοί σε Facebook & Instagram καθώς δεν υπήρχαν, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε σχετική ιστοσελίδα για την καμπάνια (ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την ανανέωση της ιστοσελίδας του Δήμου καθώς η προηγούμενη όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μανιάς ''είναι ανενεργή, χωρίς καμία ενημέρωση, με πολλές σελίδες κενές'').

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης κλείνοντας ευχαρίστησε τους ανθρώπους που ανέλαβαν την υλοποίηση του project, την Ένωση Ξενοδόχων Κω για τη στήριξή της, τους φωτογράφους Μιχάλη Πατάκο, Μανώλη Σμαλιό και Γιώργο Παπαποστόλου για τις φωτογραφίες καθώς και τα 15 παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας και έδωσαν πλούσιο υλικό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του νησιού.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Χατζημιχαήλ ο οποίος αναφέρθηκε στο σκεπτικό γύρω από το οποίο δημιουργήθηκε η σχετική διαφημιστική καμπάνια.

Όπως σημείωσε, η ιδέα ήταν πως όλος ο κόσμος ήταν σε μια κατάσταση εγκλεισμού, περνώντας έναν δύσκολο χειμώνα, οπότε τους έγινε κάλεσμα να επισκεφθούν ττην Κω έτσι ώστε να ανανεώσουν την ''ιστορία'' τους, να ξεκινήσουν δηλαδή να γράφουν την ''ιστορία'' τους για το 2020 από την Κω.

Όπως σημείωσε ο Χατζημιχαήλ την υλοποίηση ανέλαβε η εταιρεία WIN, φτιάχνοντας ένα site έτσι ώστε η διαφημιστική καμπάνια να οδηγεί σε ένα σύγχρονο περιβάλλον και να μην οδηγούνται στο site του Δήμου το οποίο χρειάζεται ανανέωση.

Σε ερώτηση του Kosnews24.gr αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει νέα διαφημιστική καμπάνια ενόψει της νέας θερινής περιόδου ο κ. Μανιάς δήλωσε ότι  αυτό θα αποφασιστεί αργότερα από τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης.

Σχετικά με το νέο site του Δήμου Κω ο κ. Χατζημιχαήλ απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία να δημιουργηθεί αλλά έχει ξεκινήσει να σχεδιάζεται το πως θα παραχθεί το υλικό και η φιλοσοφία που θα υπάρχει γύρω από αυτό. Για αυτόν τον λόγο μάλιστα έχουν ξεκινήσει να γίνονται συνεντεύξεις με άτομα του τουρισμού και ανθρώπους που είναι έμπειροι αναφορικά με το τουριστικό προϊόν της Κω, ενώ όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει η παραγωγή περιεχομένου για το site (Βίντεο, φωτογραφία & κείμενο).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ADVERTORIALS