Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ- Η.ΣΙΦΑΚΗΣ: Εξαιρετικά επιτυχημένη η επίσκεψη του κ. Κόντε. -8 πλοία θα έρθουν στην Κω από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο

Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ- Η.ΣΙΦΑΚΗΣ: Εξαιρετικά επιτυχημένη η επίσκεψη του κ. Κόντε. -8 πλοία  θα έρθουν στην Κω από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο

Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ- Η.ΣΙΦΑΚΗΣ: ‘’Η Κως για πρώτη φορά έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την κρουαζιέρα-Εξαιρετικά επιτυχημένη η επίσκεψη του κ. Κόντε.’’

Οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Δαυίδ Γερασκλής και Τουρισμού κ. Ηλίας Σιφάκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση μετά το πέρας της επίσκεψης στην Κω του Προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θ. Κόντε:

‘’Η Κως, για πρώτη φορά, αποκτά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Η επίσκεψη του κ. Κόντε και η συνάντηση με τους φορείς, ανέδειξε την Κω της ενότητας και της εξωστρέφειας. Το σχέδιο του Δήμου Κω για τον επανασχεδιασμό των λιμενικών εγκαταστάσεων έχει τη στήριξη και τη σύμφωνη γνώμη των φορέων και των ανθρώπων του τουρισμού.

Το μήνυμα αυτό αλλά και η ενότητα και η αποφασιστικότητα του Δήμου και των φορέων του τουρισμού να υλοποιήσουν δράσεις για την μετατροπή της Κω σε προορισμό για την κρουαζιέρα πέρασε και ενισχύεται από την αποδοχή του από τον κ. Κόντε, έναν άνθρωπο της αγοράς, ανήκει στους opinion leaders στον τομέα της κρουαζιέρας, λόγω του θεσμικού του ρόλου αλλά και της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θ. Κόντες επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών στο χώρο της κρουαζιέρας, όπως της Carnival και της Royal Caribean να επενδύσουν στην Κω.

Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να περιμένει να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης στο λιμάνι. Οι δράσεις μας για τη ανάπτυξη της κρουαζιέρας ξεκίνησαν ήδη:

-Ο Δήμος με τις δικές του δυνάμεις και με δικούς του πόρους, δημιούργησε νέες εγκαταστάσεις για την πύλη Σένγκεν και τα ημερόπλοια από την Τουρκία.

-Ήρθαμε σε επαφή με τις εταιρείες κρουαζιέρας, ιδιαίτερα με τα μεγάλα πλοία υψηλού επιπέδου που μπορούν να κάνουν προσεγγίσεις χρησιμοποιώντας το αγκυροβόλιο και όχι το λιμάνι.

-Διαμορφώνουμε ειδικό χώρο στη νέα πύλη Σένγκεν στον οποίο θα μπορούν να προσεγγίζουν τα tenders ( λάντζες) και να αποβιβάζουν τους επιβάτες της κρουαζιέρας με δυνατότητα παροχής όλων των σχετικών διευκολύνσεων (security, στέγαστρο, χώρος στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία κ.α).

-Προχωράμε σε κοινές δράσεις προβολής της Κω με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας. Ο Δήμος Κω θα συμμετέχει στην κορυφαία έκθεση για την κρουαζιέρα στο Μαϊάμι τον Απρίλιο του 2019, μαζί με τους φορείς του τουρισμού.

-Δημιουργούμε έναν ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό με mobile εφαρμογές που θα παρέχει πληροφορίες και επιλογές, ειδικά, στον επισκέπτη της κρουαζιέρας που παραμένει στην Κω για ορισμένες ώρες.

-Βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση του Master Plan του λιμανιού της Κω, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα στοιχεία αλλά και οι στοχεύσεις του σχεδίου που καταθέσαμε για τον επανασχεδιασμό των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ήδη 8 μεγάλα πλοία υψηλού επιπέδου ( 6 αστέρων) θα έρθουν στην Κω από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες άφιξης. Πρόκειται για τα πλοία:

29/6/2018   SEABOURN ODYSSEY
27/7/2018   SEABOURN ODYSSEY
24/8/2017   SEABOURN ODYSSEY
19/9/2018   SILVER WHISPER
21/9/2018   SEABOURN ODYSSEY
26/9/2018   AZAMARA PURSUIT
19/10/2018  SEABOURN ODYSSEY
11/11/2018                                                                  SEABOURN OVATION

Όλα αυτά σε ένα νησί που δεν έχει λιμάνι, κάτι που δείχνει τη δυναμική που έχει η Κως.

Η προσπάθειά μας δεν εξαντλείται σε ένα ή δύο χρόνια. Για να γίνει η Κως προορισμός για την κρουαζιέρα χρειάζεται συνεχής και συνεπής προσπάθεια.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

HONDOS UNDER
ARMONIA
Manolis Xatziantoniou desk