Δήμος Κω: Συνάντηση ενημέρωσης της δημοτικής μειοψηφίας στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος

Δήμος Κω: Συνάντηση ενημέρωσης της δημοτικής μειοψηφίας στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Συνάντηση ενημέρωσης, αντιπροσωπείας συμβούλων της μειοψηφίας, υπό τον επικεφαλής της “Δύναμης Αλλαγής” στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω Ηλία Σιφάκη, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, των Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Πρασίνου και υπηρεσιακών στελεχών, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, μετά από αίτημα της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Αλλαγής".

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στις δράσεις και αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων, η διαχείριση του πράσινου κ.α..

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, παρέθεσε αναλυτική ενημέρωση για τις δυνατότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην συνεργασία του Δήμου με την εργολήπτρια εταιρεία που θα αναλάβει μέρος της αποκομιδής, καθυστέρηση που οφείλεται σε δικαστική εμπλοκή συμμετεχόντων στη διαγωνιστική διαδικασία.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος μας εξάντλησε όλα τα περιθώρια που δίνει η κείμενη νομοθεσία και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που αφορά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η διαδικασία αποκομιδής, με τον καθημερινά μεγάλο όγκο απορριμμάτων στην τουριστική περίοδο.

Παράλληλα τονίστηκε, για μια φορά ακόμη, η διαχρονικά ανεκπλήρωτη υποχρέωση της Πολιτείας, για έγκαιρη πρόσληψη του εποχικού προσωπικού, που είναι αναγκαίο από το 1ο τρίμηνο κάθε έτους, για την προετοιμασία και κάλυψη αναγκών της τουριστικής περιόδου.

Η μόνιμη καθυστέρηση που εμφανίζεται, δίχως ο Δήμος να έχει τη δυνατότητα να δράσει διαφορετικά, με αποτέλεσμα η διαδικασία πρόσληψης να ολοκληρώνεται ακόμα και στο τέλος του καλοκαιριού, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην προετοιμασία της σεζόν αλλά και στη διατήρηση της καλής εικόνας των υποδομών του νησιού μας.

Χαρακτηριστικά και εφέτος οι προσλήψεις, αντί τον Μάρτιο, όπως θα έπρεπε, αναμένεται να γίνουν τον Αύγουστο, όταν θα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Κω τόνισε ότι, θα ξεκινήσει άμεσα συζήτηση, ιδιαίτερα με τους εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο χρόνος και το κόστος αποκομιδής.

Ανακοίνωσε επίσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι σύντομα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για την υιοθέτηση κοινόχρηστων χώρων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης του εθελοντισμού, στους επιχειρηματίες αλλά και σε συλλόγους, σχολεία κλπ, να αναλάβουν την μέριμνα καθαρισμού και ανάδειξής τους, σε όφελος της εικόνας κάθε περιοχής, των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS