Απάντηση του Χ. Ναβροζίδη στον Γ. Θεοφιλίδη για τη διεκδίκηση του ''Τέλους Ανθεκτικότητας''

Απάντηση του Χ. Ναβροζίδη στον Γ. Θεοφιλίδη για τη διεκδίκηση του ''Τέλους Ανθεκτικότητας''
Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Ναβροζίδη στον Γιώργο Θεοφιλίδη, Γραμματέα Συντονιστικού Τ.Ο. Κω ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής για τη διεκδίκηση του 75% του Τέλους Ανθεκτικότητας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κάπου λοιπόν ένα STOP , μας λέει ο κ.Γιώργος Ι. Θεοφιλίδης με την ΙΔΙΟΤΗΤΑ του Γραμματέα Συντονιστικού Τ.Ο. Κω ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας μας εκτός των άλλων για εξτρεμιστική (;) πολιτική προπαγάνδα.
Στα αλήθεια κ.Θεοφιλίδη θα προσάψετε τις ίδιες κατηγορίες και στους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Παράταξης Νέα Εποχή, που εκπροσωπεί το κόμμα σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Ν.Αιγαίο και που ΟΡΘΩΣ υπερψήφισε την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη;
Σε κάθε περίπτωση, με στεναχώρια διαπιστώνω πως αφιερώσατε εξαιρετικά αρκετό χρόνο να ενημερωθείτε (ή να σας ενημερώσουν) για τα όσα συνέβησαν το 2018 σε μια από τις συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ, όμως δεν φροντίσατε ή δεν έπρεπε να παρακολουθήσετε και να ενημερωθείτε για όσα ειπώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, της περασμένης Παρασκευής στην Σύρο.
Στην ουσία του θέματος λοιπόν.
Αφενός έχουμε το ΔΤ του Περιφερειάρχη κ.Γιώργου Χατζημάρκου να αναφέρει μεταξύ άλλων , απλά, λιτά , κατανοητά και ξεκάθαρα τα παρακάτω :
«Η ανάγκη ενίσχυσης των πάσης φύσεων υποδομών στα νησιά μας γίνεται καθημερινά όλο και πιο πιεστική και οι υποδομές που τα νησιά χρειάζονται είναι, σε πλήθος, πολλαπλάσιες των ηπειρωτικών περιοχών και σε καμία περίπτωση αναλογικές του μόνιμου πληθυσμού τους.  Σε έργα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας, τα νησιά μας τα τελευταία χρόνια σχεδίασαν και υλοποιήσαν ή έχουν σε στάδιο υλοποίησης το μεγαλύτερο σε πλήθος και εύρος πλέγμα έργων, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται και στο επίκεντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Το Τέλος Ανθεκτικότητας, που επιβαρύνει τους επισκέπτες των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, εύλογα πρέπει να επιστρέψει στις κοινωνίες που υποδέχονται και εξυπηρετούν αυτούς τους επισκέπτες. Να στηρίξει την κάλυψη των αναγκών τους, τον μετασχηματισμό τους με όρους κλιματικής κρίσης σε βιώσιμους προορισμούς, να υποστηρίξει την δυναμική τους»  και αφετέρου διαβάζουμε τα γραφόμενα του κ.Θεοφιλίδη και αναρωτιόμαστε.
Είναι γόνιμη και προς όφελος την νησιών μας η ιδέα, την στιγμή που το Περιφερειακό Συμβούλιο διεκδικεί από την Κεντρική εξουσία, κάποιος να επιχειρεί να οξύνει το κλίμα μεταξύ Α' και Β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
Είναι ενάντια, στην ΟΡΘΗ κατ' εμέ (επαναλαμβάνω) θέση της Περιφερειακής Παράταξης του κ.Παπανικόλα, Νεα Εποχή , το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής ή ο κ.Θεοφιλίδης βιάστηκε να εκφράσει την προσωπική θέση του υπογράφοντας με την κομματική του ιδιότητα το κείμενο;
Στα αλήθεια πιστεύετε ακόμα κ.Θεοφιλίδη ότι από τα έργα που θα εκτελεστούν με τους συγκεκριμένους πόρους (εφόσον στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα της διεκδίκησης) δεν θα οφεληθούν τα νησιά μας ,οι πολίτες μας και θα ενδιαφέρει τους νησιώτες μας , αν αυτά τα σημαντικά έργα θα εκτελεστούν από τον Α' ή τον Β' Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
Καταλήγω θέλοντας να υπενθυμίσω σε όλους πως οι διεκδικήσεις από την Κεντρική εξουσία πρέπει να βρίσκουν τον Α' και τον Β' Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενωμένο και κάθε είδους μικροπολιτκή σκοπιμότητα ή προπαρασκευεστική ενέργεια ενόψει και των Ευρωεκλογών που πλησιάζουν, θεωρώ δεδομένο πως οι ίδιοι οι συμπολίτες μας θα απορρίπτουν ξανά και ξανά.
Ναβροζίδης Χαράλαμπος 
Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Ανάπτυξης Ν.Αιγαίου. 
 
 
 
 
ADVERTORIALS