Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη
Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Γιάννη Κρητικού
για την εορτή των Τριών Ιεραρχών
Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
Η Εκκλησία μας γιορτάζει σήμερα τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Τιμά τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους: τον Μέγα Βασίλειο, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Γρηγόριο τον Θεολόγο.
Οι τρεις αυτές εξέχουσες προσωπικότητες υπήρξαν θεολόγοι, ασκητές, φιλόσοφοι και ακούραστοι κοινωνικοί εργάτες και ανέπτυξαν σπουδαίο Χριστιανικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό έργο.
Ο αγώνας τους μας δείχνει τον δρόμο της αληθινής Παιδείας. Η αγάπη τους για την επιστήμη και τα γράμματα, το δίδαγμά τους, το περιεχόμενο των παιδαγωγικών αρχών που πρεσβεύουν καθώς και η στήριξη της δια βίου μάθησης παραμένουν πάντοτε επίκαιρα και όλοι εμείς καλούμαστε να υιοθετήσουμε το παράδειγμά τους.
Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!
Το Γραφείο Τύπου
Την επίσημη έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, ο οποίος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δήμο Κω για τη θερμή φιλοξενία και ανακοίνωσε πως, μετά τη φετινή επιτυχημένη συνδιοργάνωση, οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ποδηλασίας Special Olympics θα διεξάγονται πλέον κάθε χρόνο στην Κω.
Ο Νίκος Στ. Μανούσης γράφει για τον Γεώργιο Χρούσο και τον Κώστα Μπουραζέλη.
Με βασικό αντικείμενο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
Από τις 08:00 έως τις 09:00.