Ν.Ε. Β.Δ. ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Παππάς να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τα όσα καταγγέλλει για το νοσοκομείο της Κω

Ν.Ε. Β.Δ. ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Ο  κ. Παππάς να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τα όσα καταγγέλλει για το νοσοκομείο της Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου

Διαρκής και επαναλαμβανόμενη έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες της Βορείου Δωδεκανήσου, που φτάνει στα όρια προσβολής της νοημοσύνης μας, για τα τόσο ευαίσθητα ζητήματα του Τομέα Υγείας και της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Κω.

Με έκπληξη είδαμε δημοσιευμένες δηλώσεις του κυρίου Παππά, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έκανε λόγο για τοπικούς μηχανισμούς που ασκούν πιέσεις σε γιατρούς να παραιτηθούν ή προσπαθούν να τους αποτρέψουν από το να μεταβούν για να υπηρετήσουν στην Κω, πετυχαίνοντας μάλιστα τον σκοπό τους, ενώ δήλωσε επίσης ότι είναι αναμενόμενο άνθρωποι να μη θέλουν να εμπλακούν σε αυτόν τον συνεχιζόμενο οχετό.

Η πολιτική εντιμότητα ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της κυβερνητικής παράταξης, απέναντι πρωτίστως στους κατοίκους της Κω και στην αγωνία τους, απαιτεί από τον κύριο Παπά να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτών των τοπικών μηχανισμών, με τον δρόμο της Δικαιοσύνης φυσικά να είναι ανοιχτός για τις όποιες καταγγελίες του. Ποιοι, πως και πότε έδρασαν και δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Και αυτό ενώ εξακολουθεί να αιωρείται η σκόνη που σήκωσε η άστοχη τουλάχιστον τοποθέτηση της κυρίας Γιασιράνη, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας - Πρόνοιας & Κοινωνικής μέριμνας, η οποία μας παρουσίασε ποσοστά κάλυψης Ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού αποκρύπτοντας ή αγνοώντας τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των κλινικών του νοσοκομείου. Καλούμε κάθε πολίτη της Κω να αναλογιστεί αν η δήλωση «… τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να είναι σήμερα πιο θωρακισμένα από ποτέ…» όπως αυτολεξεί ειπώθηκε, είναι αυτό που βιώνει όποιος χρειαστεί παθολόγο, ακτινολόγο ή παιδίατρο στο δημόσιο σύστημα υγείας της Κω.

Αναρωτιόμαστε εάν μας εμπαίζει λέγοντας ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου της Κω είναι επαρκής και με την προσθήκη δύο ειδικοτήτων θα καταστεί πλήρης. Και αν όντως ισχύουν αυτά, ποιο φορτισμένο κλίμα και ποιο απροχώρητο της κατάστασης, είναι αυτό που οδήγησε τον κ. Πρωθυπουργό, μαζί με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς και τους Βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ, να συμμετέχουν σε Συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω, μόλις πριν λίγο καιρό, με μοναδικό θέμα τα ζητήματα λειτουργίας και στελέχωσης του υφιστάμενου Νοσοκομείου και της ανάγκης ανέγερσης ενός νέου πλήρως επανδρωμένου.

Τα ζητήματα της Υγείας είναι εξαιρετικά σημαντικά για να γίνονται αντικείμενο φθηνού πολιτικού παιχνιδιού και οι έχοντες την εξουσία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημόσια κριτική είναι επιβεβλημένη και θεμιτή, τουλάχιστον για τους Δημοκρατικούς πολίτες. Ας μην απειλούν λοιπόν ότι θα δώσουν στοιχεία γιατρών που αμείβονται από την Περιφέρεια σαν να είναι ένα μυστικό συλλογικό «ρουσφέτι» για το οποίο θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, ας μην αναλώνονται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και ας επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων που τους έχει αναθέσει συλλογικά η κοινωνία μέσα από την εκλογή τους στα δημόσια αξιώματα.

Για τη Ν.Ε. Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Ο Γραμματέας                                                                    Ο Υπ. Επικοινωνίας

Μιχάλης Χατζηγιακουμής                                                    Αντώνης Ζαμάγιας

ADVERTORIALS