Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη από την Κω - ''Η μάχη θα δοθεί στην κοινωνία''. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη από την Κω - ''Η μάχη θα δοθεί στην κοινωνία''. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

Το μήνυμα ότι η νησιωτικότητα δεν πρέπει να είναι αποκλεισμός και μειονέκτημα έστειλε από την Κω,  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022, σε πολυπληθές ακροατήριο, στο  Ιστορικό λαογραφικό μουσείο Κω - Χάνι. 

Στη διάρκεια της ομιλίας του  ο Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για τις απαράδεκτες και εκτός πλαισίου Διεθνούς Δικαίου δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών. Χαρακτήρισε τον Ερντογάν ως διεθνή ταραξία και ένα μικρό Πούτιν που καταπατά το διεθνές δίκαιο και  τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της χώρας του και υπογράμμισε ότι κάθε μέρα αποδεικνύει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να μη χάσει την εξουσία. Θα εργαλειοποιήσει κάθε δυνατότητα που έχει, το προσφυγικό, τον πόλεμο στην Ουκρανία, το αίτημα εισόδου Φινλανδίας και Σουηδίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την ανάγκη επιβολής εμπάργκο όπλων από τις ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία και  τόνισε ότι  η πολιτική του εμπάργκο όπλων πρέπει να είναι μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική που θα υπογραμμίζει την άμυνα και την ασφάλεια. Ειδικά την ασφάλεια που τόσο ανάγκη έχουν όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Είναι καιρός οι εταίροι μας να σταματήσουν την πολιτική του κατευνασμού και να υιοθετήσουν την πολιτική της αποτροπής μπροστά σε αυτή την αναθεωρητική στρατηγική, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  

Επίσης, δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει  τη στάση του ΓΓ του ΝΑΤΟ επισημαίνοντας ότι δεν δεχόμαστε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ να λέει “βρείτε τα”. Μα τι να βρούμε; Τι μπορούμε να βρούμε με την Τουρκία όταν δεν δείχνει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο; Τι μπορούμε να συζητήσουμε, όταν μιλάει για αποστρατικοποίηση των νησιών; Όταν προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην κυριαρχία μας;

Ο κ Ανδρουλάκης επέκρινε  τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι εκτός πραγματικότητας,  αφού  πίστευε ότι ο Ερντογάν θα είχε μια άλλη συμπεριφορά μετά τη συνάντησή τους στην Τουρκία. Όταν ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν έλεγε ότι ξημερώνει μία άλλη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έπρεπε να γνωρίζει αυτό που γνωρίζει οποιοσδήποτε για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, επισήμανε.  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές της υγείας και της παιδείας στα νησιά,  να υπάρξει ένας αναπτυξιακός σχεδιασμός με έμφαση στον τουρισμό και άλλους τομείς της οικονομίας, που θα απευθύνεται σε πολλούς για να προκύψουν πολλές και καλές δουλειές,  να μείνουν οι νέοι στα νησιά μας, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Η νησιωτικότητα δεν πρέπει να είναι μειονέκτημα, ούτε αποκλεισμός επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε ότι η νησιωτικότητα πρέπει να είναι εθνικό χρέος για την κυβέρνηση και τα κόμματα.   

'Ασκησε δριμεία κριτική στην  κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και χρέωσε τη χρεοκοπία της χώρας στην κυβέρνηση  του Κώστα Καραμανλή.  Οι δημοσιονομικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη θυμίζουν έντονα την περίοδο Καραμανλή υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αιχμηρή ήταν και η κριτική που άσκησε  στη οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα ενίσχυσης από την κυβέρνηση, δεν είναι στοχευμένα. Ειδικότερα για το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί απαραίτητο να υπάρξει αναπροσανατολισμός δράσεων με μεγάλα εμβληματικά έργα που αλλάζουν το τοπίο και ταχύτερη υλοποίηση για να μην χαθούν πόροι.

Για το "καυτό" θέμα της ακρίβειας στα τιμολόγια ρεύματος, επανέλαβε τη πρότασή του να μπει πλαφόν στις τιμές λιανικής για να υπάρχει μία δίκαιη κατανομή του κόστους μεταξύ καταναλωτών, κράτους και μεγάλων ηλεκτροπαραγωγών, αλλά και τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Η κυβέρνηση αν και παραδέχεται το πρόβλημα, προσπαθεί τεχνηέντως να βρει τρόπους για να αποκρύψει το πραγματικό ύψος των υπερκερδών.Η Νέα Δημοκρατία προφανώς, δεν θέλει να δυσαρεστήσει ισχυρά συμφέροντα, επισήμανε. 

Υπογράμμισε  την έλλειψη στρατηγικού οράματος από μέρους της κυβέρνησης  και τόνισε ότι το χρέος καλπάζει, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του μετά την άρση της ενισχυμένης εποπτείας στην οικονομία. Είμαστε σε μία δεινή κατάσταση και για μένα είναι αδιανόητο να εμφανίζει ως τεράστια νίκη το ότι φεύγουμε από την ενισχυμένη εποπτεία, χωρίς να λέει τί σημαίνει αυτό. Ουσιαστικά θα είμαστε μέχρι το 2060-παραμένει η δέσμευση αυτή- σε εποπτεία έως ότου αποπληρώσουμε το 75% του χρέους προς τον ESM, συμπλήρωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για λαϊκισμό και ελιτισμό και τόνισε ότι και οι δύο αυτές αντιμετωπίσεις και συμπεριφορές, διχάζουν τον λαό και δεν επιλύουν τα προβλήματα που έχει η χώρα μας. 

Ο κ. Ανδρουλάκης κλείνοντας την ομιλία του  απηύθυνε προσκλητήριο,  δηλώνοντας ανοιχτός και στον κόσμο της Αριστεράς και τον κόσμο του Κέντρου, για την  ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς μιας και το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου δημιουργήθηκε ως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της κεντροαριστεράς και όπως επισήμανε φιλοδοξεί να ξαναγίνουν.  Ως μια περήφανη δύναμη θα θέσουμε τη Δεξιά  στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και το συνονθύλευμα  του λαϊκισμού εκεί που του αξίζει. Για αυτό και η μάχη, δεν θα δοθεί στα τηλεπαράθυρα. Η μάχη θα δοθεί στην κοινωνία, υπογράμμισε.

 
 
 Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Μιχάλης Χατζηγιακουμής, ο οποίος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ γίνεται και πάλι σαν ηφαίστειο που ξυπνά και ότι η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί εγγύηση για να ξαναγράψει το ΠΑΣΟΚ νέες λαμπρές σελίδες. 
 
 
Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε στο Δημαρχείο,  το απόγευμα της Κυριακής,  τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά  όπου και συζήτησαν για τη νησιωτικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά.  
ADVERTORIALS