Ελευθερία Φτακλάκη: Τι σηματοδοτεί η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Ελευθερία Φτακλάκη: Τι σηματοδοτεί η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Τι σηματοδοτεί η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Η μαζική προσέλευση στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ στις 5.12, ανέδειξε περίτρανα πως η ιστορική Δημοκρατική Παράταξη ‘όχι μόνο είναι παρούσα, αλλά αποτελεί και πάλι μια σύγχρονη πολιτική δύναμη  για μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας! 

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όσοι παλεύουμε για την ανόρθωση της θα πρέπει να επαναπαυθούμε θεωρώντας πως αυτή η μαζική συμμετοχή αποτελεί πλέον ένα δεδομένο! 

Αντιθέτως, αυτή η συμμετοχικότητα για να παγιωθεί απαιτεί πολλές συνθήκες με βασική συνισταμένη την ενότητα και ένα ισχυρό αξιακό σύστημα διαφάνειας, ισότητας και δημοκρατικής λειτουργίας. 

Η αθρόα συμμετοχή προωθεί μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και κυρίως τα δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ,  καθώς αναδεικνύει την απογοήτευση της κοινωνίας από αυτά και αναζητά μια νέα πολιτική επιλογή που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της και θα λειτουργεί με έναν νέο πολιτικό κώδικα, χωρίς αποκλεισμούς, ανισότητες και «φέουδα»! 

Σαφώς, ο βασικός αποδέκτης των μηνυμάτων της 5ης Δεκεμβρίου είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, καθώς η κοινωνία δίνει το πράσινο φως για να καταστεί η δημοκρατική παράταξη και πάλι μια ισχυρή πολιτική  δύναμη στην Ελλάδα και να αλλάξει το έως σήμερα διπολικό πολιτικό σύστημα. Όμως δεν αποτελεί λευκή επιταγή! 

Η ελληνική κοινωνία θέλει Αλλαγή! Απαιτεί Ανανέωση του πολιτικού συστήματος! Αναζητά εναγωνίως μια πολιτική δύναμη που δεν θα την προδώσει και θα είναι απαλλαγμένη από βαρίδια και λάθη  του παρελθόντος. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια μέσα από μια δύσκολη και (αυτό) τιμωρητική διαδρομή, δείχνει να βγαίνει «εξαγνισμένη» από τη κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Η εκ νέου μαζική συμμετοχή  των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σηματοδοτεί  αυτή την μεταστροφή στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και ταυτόχρονα αφυπνίζει  τη νέα ηγεσία της δημοκρατικής παράταξης για Ενότητα, Συναινέσεις, Συνεργασίες, Αλλαγή νοοτροπιών, Απαλλαγή από παλαιοκομματικές αντιλήψεις  και πρακτικές  και σαφώς την Οικοδόμηση μια ισχυρής παράταξης που θα αναπτύξει εκ νέου μια έντιμη και ειλικρινής διαλεκτική σχέση με το εκλογικό σώμα. 

Επομένως, το διακύβευμα των  εκλογών  της 12ης Δεκεμβρίου αποτελεί  την επισφράγιση της νέας δυναμικής που αποκτά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αλλά και μια ανοιχτή επιταγή προς το νέο αρχηγό του για να αλλάξει τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν- δικαίως και αδίκως, το ΠΑΣΟΚ. 

Σε αυτή την προσπάθεια σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι των εσωκομματικών εκλογών, οι οποίοι με την ενωτική τους  στάση μπορούν να στηρίξουν τη δυναμική που θα αναδείξει τον νέο αρχηγό της δημοκρατικής παράταξης! Κάθε ίχνος διάσπασης, απόσχισης ή αδράνειας, δεν θα βλάψουν μόνο τη δημοκρατική παράταξη αλλά θα απογοητεύσουν μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που θέλει να μας εμπιστευτεί εκ νέου.

Στις 12.12 δηλώνουμε όλοι/ες ενεργό παρών. Στηρίζουμε την Αναγέννηση  της Δημοκρατικής Παράταξης, ψηφίζουμε την Ανανέωση του ΠΑΣΟΚ!

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Ελευθερία Φτακλάκη

Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΚΙΝΑΛ- Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, π. αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου

Πολιτικός Επιστήμων/Διεθνολόγος/ Διδάκτωρ ευρωπαϊκών σπουδών

ADVERTORIALS