Ν. Σαντορινιός: Επιτακτική η ανάγκη για πρόσθετα μέτρα στήριξης των τουριστικών λεωφορείων

Ν. Σαντορινιός: Επιτακτική η ανάγκη για πρόσθετα μέτρα στήριξης των τουριστικών λεωφορείων

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων,Τουρισμού. Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων,κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣκαι ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφορικά με την επιτακτική ανάγκη στήριξης με πρόσθετα μέτρα, του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων.

Όπως σημειώνεται στην Ερώτηση, η πανδημία επηρέασε κατά πολύ την περσινή τουριστική σεζόν, ενώ όσο ακόμη ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, όλοι οι κλάδοι του Τουρισμού βιώνουν σοβαρές οικονομικές ζημίες και αδιέξοδα. Ανάμεσα στις πληττόμενες επιχειρήσεις είναι και αυτές των τουριστικών λεωφορείων, που εξακολουθούν να είναι ακινητοποιημένα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπογραμμίζουν ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και πρωταρχικό τους μέλημα είναι η επιβίωση του επαγγέλματος και των οικογενειών τους. Όμως η Κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει πράξει τα δέοντα, ώστε αυτοί οι παραγωγικοί κλάδοι και σημαντικοί για την τουριστική αλυσίδα να μην οδηγηθούν σε βίαιο κλείσιμο.Δεν έχει νομοθετηθεί ακόμη η μείωση ή απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας, ούτε η μείωσητων ασφάλιστρων στα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα για το διάστημα που είναι καθηλωμένα. Ακόμη τα ποσά της επιστρεπτέας ενίσχυσης που έχουν εισπράξει και η αποζημίωση για τους δύο μήνες, δεν επαρκούν με δεδομένο ότι η ζημιά συνεχίζεται πέραν αυτού του χρονικού διαστήματος, ο κόσμος δε μετακινείται, η εστίαση παραμένει κλειστή και το σενάριο της επανεκκίνησης του τουρισμού δεν είναι ορατό τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι, οι επαγγελματίες αναμένουν εδώ και δύο μήνες την αποζημίωση των τουριστικών λεωφορείων για την πληρότητα θέσεων Ιουλίου και Αυγούστου.

Η ανάγκη για στήριξη από την Πολιτεία είναι επιτακτική σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο, με επιδοτήσεις και όχι δάνεια. Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να απαντήσουν στους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων πότε θα λάβει χώρα η είσπραξη της αποζημίωσης για την πληρότητα θέσεων Ιουλίου και Αυγούστου και άμεσα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να εφαρμοστούν πρόσθετα μέτρα (Φ.Π.Α., ασφαλιστικές εισφορές, τα τέλη κυκλοφορίας, κα)για τη στήριξη των τουριστικών λεωφορείων.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, τέλος, σχολιάζει, πως η επόμενη τουριστική σεζόν πρέπει να βρει όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου βιώσιμες και ανοιχτές. Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξη όλων των κλάδων, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί στη φτωχοποίηση ο πληθυσμός των νησιών και η τοπική οικονομία.

ADVERTORIALS