Ν. Σαντορινιός στο Δημ. Συμβούλιο Κω: Οι πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια υγεία του Κωακού λαού – Ζητάμε άμεσες προσλήψεις ιατρών και παροχή έξτρα κινήτρων

Ν. Σαντορινιός στο Δημ. Συμβούλιο Κω: Οι πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια υγεία του Κωακού λαού – Ζητάμε άμεσες προσλήψεις ιατρών και παροχή έξτρα κινήτρων

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ


«Ν. Σαντορινιός στο Δημ. Συμβούλιο Κω: Οι πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια υγεία του Κωακού λαού – Ζητάμε άμεσες προσλήψεις ιατρών και παροχή έξτρα κινήτρων»

Στην ειδική τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για τα κρίσιμα ζητήματα θωράκισης των δημόσιων δομών υγείας του νησιού, μετά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και φορέων του νησιού, συμμετείχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός. «Είναι αυτονόητο ότι συντάσσομαι με την κορύφωση των διεκδικήσεων του Δήμου και της Κωακής κοινωνίας, έως ότου προκύψει ουσιαστική αποκατάσταση της ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου Κω, με άμεσες προσλήψεις και παροχή επιπρόσθετων κινήτρων για τους ιατρούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.


https://www.youtube.com/watch?v=2oFSn1l2gWI

  • Είμαστε μαζί με τον Κωακό λαό για δωρεάν και επαρκή φροντίδα υγείας: Άμεσες προσλήψεις και παροχή κινήτρων, όχι προσωρινά μπαλώματα

«Είμαστε μαζί με τον Κωακό λαό ο οποίος διεκδικεί δωρεάν δημόσια και επαρκή φροντίδα υγείας στο νησί του. Για να μπορούν τόσο οι πολίτες όσο και οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφάλεια, να ξέρουν ότι υπάρχει παιδίατρος, καρδιολόγος παθολόγος, χειρουργοί για να καλύψουν τις ανάγκες εφημερίας, ακτινολόγος κ.ο.κ. Δεν είμαστε με αυτούς που θέλουν με μπαλώματα να κουκουλώσουν το πρόβλημα».

«Συντάσσομαι με το Δημοτικό Συμβούλιο και τις θέσεις του Δημάρχου με μία αίρεση: Η μετακίνηση ιατρών δεν αποτελεί λύση. Να προκηρυχθούν σήμερα κιόλας θέσεις επικουρικών ιατρών, να προσληφθούν άμεσα, να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα και όχι εμβαλωματικές λύσεις».

  • Υπάρχει η πολιτική της στελέχωσης και αναβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας και η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της κάλυψης των κενών με «μπλοκάκι»

«Ακούμε από εκπροσώπους της Κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πολιτική σχετικά με τα προβλήματα που βιώνει ο Κωακός λαός, και τις διεκδικήσεις του για την παροχή άμεσων και ασφαλών υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Είναι όμως η πολιτική που καθορίζει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα, και ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

«Είναι πολιτική συγκεκριμένη, εκείνη που αντιμετώπισε χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου Κω, όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η προηγούμενη διοίκηση έφεραν 10 νέους μόνιμους ιατρούς και 9 επικουρικούς. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι έπραξε ανάλογα η σημερινή Κυβέρνηση και η σημερινή Διοίκηση του Νοσοκομείου Κω, διότι το μόνο που βλέπουμε είναι αποχωρήσεις ιατρών. Στο σύνολό τους 6 ιατροί έχουν παραιτηθεί. Από το Νοσοκομείο: ο Συντονιστής Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής (με πιθανή αποχώρηση και της δεύτερης παθολόγου), ένας ακτινολόγος, ένας γενικός χειρουργός, ένας ιατροδικαστής, ένας βιοπαθολόγος και στο Κέντρο Υγείας στο Πλατάνι, ένας ορθοπεδικός.

Είναι πολιτική συγκεκριμένη να στελεχώνεις και να αναβαθμίζεις τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου, έργο που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, με νέο αξονικό τομογράφο, με γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου για πρώτη φορά, μαζί με επέκταση του δικτύου οξυγόνου, με την ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, με την δημιουργία θαλάμου μεταγγίσεων για τη μονάδα μεσογειακής αναιμίας ώστε να υπάρχει διαχωρισμός από τους ογκολογικούς ασθενείς,.

Είναι πολιτική να λένε οι αρμόδιοι της σημερινής Κυβέρνησης ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υποστελέχωσης, θα πάρουν γιατρούς με «μπλοκάκια». Αυτή είναι η πολιτική και ο σχεδιασμός τους: Ιδιωτικοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας –αυτό θα διαβάσετε στο νομοσχέδιο που πρόσφατα βγήκε σε δημόσια διαβούλευση και θα ψηφίσουν- με ΣΔΙΤ, συγχωνεύσεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, αντιμετώπιση των κενών με εμβαλωματικές λύσεις και «μπλοκάκια» και μείωση των προϋπολογισμών και του ορίου δαπανών στα νοσοκομεία των νησιών μας».

«Ζητάει, σωστά, ο Δήμαρχος Κω να αναβαθμιστεί η ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας), σημαντικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, τον ενημερώνω ότι οι ΤΟΜΥ απαξιώνονται μέχρι να ιδιωτικοποιηθούν. Ζητάει επίσης ορθά να δημιουργηθεί Κ.Υ. στην Αντιμάχεια, όμως το νησί έμεινε με έναν ακτινολόγο αφού αποχώρησε η δεύτερη ιατρός. Ζητάει επειγόντως ιατρούς αλλά η απάντηση της Κυβέρνησης είναι το «μπλοκάκι». Επιπλέον, όσες Ερωτήσεις και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έκανα για το θέμα, η απάντηση που έχω λάβει είναι η ίδια: ότι έχουν προβεί σε προκηρύξεις. Γιατρούς όμως δεν βλέπουμε, και το χειρότερο είναι ότι συνεχώς αποψιλώνεται το Νοσοκομείο Κω».

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση για ειδικά κίνητρα (οικονομικά, βαθμολογικά, στεγαστικά, εκπαιδευτικά) για την στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας στα νησιά

«Σαφώς, θα πρέπει να υπάρξουν νέα ειδικά κίνητρα για την στελέχωση των δομών υγείας στα νησιά. Χρειάζονται επιπλέον κίνητρα, οικονομικά, διοικητικά (βαθμολογικά), στεγαστικά και εκπαιδευτικά. Είναι άλλωστε μια πρόταση που έχουμε ήδη καταθέσει αναλυτικά, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θυμίζω επίσης ότι για την στέγαση, είχαμε φέρει νομοθετική ρύθμιση αναγνωρίζοντας ουσιαστικά τα προβλήματα της νησιωτικότητας και της υγείας. Επίσης, υπήρξε συνεργασία με τον Στρατό και ειδική ρύθμιση ώστε οι νέοι ιατροί να κάνουν τη θητεία τους και ταυτόχρονα το αγροτικό τους στα νησιά μας».

«Όσο αφορά στο νέο Νοσοκομείο Κω, είναι προφανές ότι συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες του Δήμου, μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τη μελέτη σκοπιμότητας επί της δικής μας θητείας. Επειδή όμως το έργο θα ολοκληρωθεί μετά από πολλά χρόνια, πρέπει σήμερα να δώσουμε λύσεις στο υφιστάμενο Νοσοκομείο του νησιού».

ADVERTORIALS