Η Περιοδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Κω

Η Περιοδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Κω

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!

«Τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής ανέδειξε, με παρεμβάσεις του στην Κω, ο Νεκτάριος Σαντορινιός»

Μετά το Καστελλόριζο και την Αστυπάλαια, στην Κω περιοδεύει την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, ώστε ένα έχει πλήρη ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο καλωσόρισε τον βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς. Μαζί με την Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών Έργων, Παιδείας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και παρακολούθησης της Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Δημότη, κα. Γεωργία Κασσιώτη, και με τη συνοδεία κλιμακίου της Νομαρχιακής Βόρειας Δωδεκανήσου και της Οργάνωσης Μελών Κω του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση για την παρούσα κατάσταση στο νησί, τις εξελίξεις στα τεχνικά έργα και την αναγκαιότητα κοινοβουλευτικής παρέμβασης για να «τρέξουν» ταχύτερα σημαντικά έργα κατασκευών, αναπλάσεων και αποκατάστασης.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, κ. Κώστα Ζαχαρό, τον οποίο ο Δωδεκανήσιος βουλευτής συνεχάρη για την επιτυχία των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κω και την κατάκτηση του χρυσού βραβείου Water/Wastewater (Νερό–Λύματα) στα «ΙοΤ Αwards 2022», για το καινοτόμο πρόγραμμα «Project Kos, Μια υδάτινη ιστορία βασισμένη σε δεδομένα: από την πηγή στον πολίτη».

Η ανάγκη στελέχωσης του Οργανισμού με εργαζομένους στους τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και οι ώριμες προτάσεις που έχουν κατατεθεί για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και καθυστερούν σημαντικά, ήταν μεταξύ των κρίσιμων θεμάτων που συζητήθηκαν. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός δεσμεύθηκε να πιέσει το αρμόδιο Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση ενώ  υπογράμμισε τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το σοβαρό ζήτημα υποστελέχωσης και υπέρογκου ενεργειακού κόστους στις ΔΕΥΑ. «Η κυβέρνηση της ΝΔ απαξιώνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις ΔΕΥΑ, με σκοπό να ιδιωτικοποιήσει ένα απαραίτητο δημόσιο αγαθό, όπως είναι το νερό. Παρότι γνωρίζει την κατάσταση, δεν δίνει καμία λύση, στραγγίζοντας τα οικονομικά των δημοτικών επιχειρήσεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο της πόλης όπου συζήτησε με καταστηματάρχες και πολίτες ενώ ακολούθησαν παρόμοιες συζητήσεις στην Καρδάμαινα, την Αντιμάχεια και άλλες περιοχές του νησιού. Κοινός παρονομαστής κατοίκων και επιχειρηματιών, ήταν η οικονομική ασφυξία που βιώνουν και τα πλείστα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εν τω μέσω της τουριστικής σεζόν, λόγω της ακρίβειας, του αυξημένου κόστους σε καύσιμα, ενέργεια, πρώτες ύλες και μεταφορές εμπορευμάτων.

Από την επίσκεψη του βουλευτή στην Κω, φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κω κ. Σταμάτη Βασιλειάδη, σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό σε όλους τους τομείς του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ για το ίδιο θέμα συζήτησε και με την Προέδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω, κα. Μαρία Φρατζάκη.

«Η προσωρινή μετακίνηση παθολόγου από το Κέντρο Υγείας Παγκρατίου στην Κω, είναι ακόμα ένα «μπάλωμα» και δεν επαρκεί μπροστά στις κρίσιμες ανάγκες του νησιωτικού Νοσοκομείου, τις οποίες έχουμε πολλάκις αναδείξει με Ερωτήσεις και Αναφορές» τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι οι ανάγκες των Δομών Υγείας των νησιών δεν ταυτίζονται με την τουριστική σεζόν και δεν μπορούν να τις διαχειρίζονται με προσωρινές λύσεις, όπως αυτή της θέσης Παθολόγου στην Κω. Είναι απαραίτητη η άμεση πρόσληψη μόνιμων ιατρών και η υιοθέτηση μόνιμων κινήτρων (στεγαστικών, οικονομικών, διοικητικών, κα.) για την προσέλκυση εξειδικευμένων γιατρών».

Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ παραβρέθηκε στην εκδήλωση υποδοχής νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών Κω και με στόχο την γνωριμία, τη συζήτηση, την ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων για την πολιτική αλλαγή στον τόπο μας. «Τα τελευταία χρόνια, η ακρίβεια έχει υπογραφή Μητσοτάκη και εξυπηρετεί συμφέροντα των λίγων» τόνισε ο κ. Σαντορινιός, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να σταματήσει η πολιτική λαίλαπα  Μητσοτάκη κι αυτό γίνεται σήμερα, στην Κω και σε όλη την Ελλάδα, χτίζοντας με μάχες την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση». 

IMG-464fa97b66faa81ba0d6eef34406cc6c-V.jpg

gallery_c899ab158fb633025a79bf2ebd224048.jpg

ADVERTORIALS