Απάντηση Παππά σε Νικητιάδη και ΚΙΝ.ΑΛ για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

Απάντηση Παππά σε  Νικητιάδη και ΚΙΝ.ΑΛ για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη πληροφορήθηκα, για τη δήλωση του τ. βουλευτή και Υφυπουργού Τουρισμού του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Νικητιάδη. Ο κ. Νικητιάδης, σε αυτή τη δίχως προηγούμενο δήλωση του, κατηγορεί την Ελληνική Κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στη νησιωτική Ελλάδα.

Θα ήθελα, όμως, να σταθώ σε μια συγκεκριμένη αναφορά του κ. Νικητιάδη, ο οποίος κατηγορεί τους Δωδεκανησίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για το θέμα των μειωμένων συντελεστών.

Θέλω να υπενθυμίσω στον κ. Νικητιάδη, πως το κεκτημένο των μειωμένων φορολογικών συντελεστών, για το όποιο όλοι οι Δωδεκανήσιοι νιώθουμε υπερηφάνεια, το έριξε στον κάλαθο των αχρήστων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, μάλλον δεν απασχολούσε τον κ. Νικητιάδη το εν λόγω θέμα, αφού δε θυμάμαι να είχε αντιδράσει. Θέλω να τον ενημερώσω, επίσης, πως από την πρώτη μέρα της εκλογής μου, ως Βουλευτής Δωδεκανήσου, διαβιβάζω κάθε ζήτημα, κάθε προβληματισμό, κάθε ανησυχία των νησιωτών μας στα αρμόδια υπουργεία.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, αναφέρθηκα δυναμικά στην ανάγκη, να επαναφέρουμε τους μειωμένους συντελεστές του Φ.Π.Α στα νησιά της Δωδεκανήσου και στις ομιλίες μου στη Βουλή και προσωπικά στον Πρωθυπουργό της χώρας. Να είναι σίγουρος ο κύριος Νικητιάδης, πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αφουγκράζονται τη σοβαρότητα ορισμένων ζητημάτων και το ίδιο πράττει και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το ΚΙΝ.ΑΛ ως αντιπολίτευση, είναι πολύ εύκολο να παίζει με τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, να προτείνει μειώσεις σε όλα τα νησιά της Ελλάδας κι έπειτα να φωνασκεί με άνεση.

Είναι δε εντυπωσιακή , η κίνηση του ΚΙΝΑΛ να καταθέσει εκπρόθεσμη τροπολογία της τελευταίας στιγμής, στην οποία προτείνει μειωμένους συντελεστές δύο ταχυτήτων στα νησιά ,κατά 30% και 60%, ακολουθώντας τη λογική της πλειοδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιέμαι κιόλας γιατί δεν πρότειναν μεγαλύτερα ποσοστά, εξάλλου στόχος τους ήταν ο εντυπωσιασμός κι όχι η ουσία.

ADVERTORIALS