ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΟΝΙΟΥ
Σε παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω αναφοράς, προχώρησε σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με τον σοβαρό κίνδυνο να αποκλειστούν οι αγρότες του Νομού Δωδεκανήσου από τις επικείμενες οικονομικές ενισχύσεις προς τον κλάδο.
Συγκεκριμένα, όπως παρατηρείται και στην σχετική επιστολή της αρμόδιας Αντιπεριφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που τα νησιά της Δωδεκανήσου αντιμετωπίζουν, καθίσταται εμπόδιο στο να προσκομίσουν οι αγρότες του Νομού τα απαραίτητα δικαιολογητικά της νόμιμης κατοχής ακινήτων, που ζητούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε να περάσουν από τον διοικητικό έλεγχο στο πλαίσιο της ΕΑΕ 2020 και να λάβουν την αντίστοιχη οικονομική στήριξη.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σημείωσε χαρακτηριστικά πως, την ώρα που ο πρωτογενής τομέας των νησιών υφίσταται μια τραγική κρίση, η αρμόδια Πολιτεία, με βάση και την υποχρέωση που έχει για την ενίσχυση της Νησιωτικότητας, οφείλει να αντιμετωπίσει τα ιδιαίτερα προβλήματα προς όφελος των νησιωτών και της τοπικής οικονομίας. Οι αγρότες του Νομού είδαν αυτό το χρόνο τις παραγωγές τους να μένουν απούλητες και ήδη βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, η Κυβέρνηση πρέπει, τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, να μεριμνήσει για την άμεση στήριξή τους, τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 02:00 στην περιοχή Πελεζίκι.
Μεγάλη επιτυχία για τα αδέλφια Γρύλλη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift!
Η Κάλυμνος και η Ψέριμος εκ νέου στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος
Την Τρίτη στις 12:00 η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην πόλη της Κω.