Έπαρχος Κω-Νισύρου: Για ένα ακόμη δημοπρατημένο από την Περιφερειακή Αρχή έργο, « κόπτεται» ο Νίκος Κανταρζής

Έπαρχος Κω-Νισύρου: Για ένα ακόμη δημοπρατημένο από την Περιφερειακή Αρχή έργο, « κόπτεται» ο Νίκος Κανταρζής

Απάντηση του Επάρχου Κω-Νισύρου, Ιωάννη Καμπανή, στον Νίκο Κανταρζή για τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο της Κω

 

“Για ένα ακόμη δημοπρατημένο από την Περιφερειακή Αρχή έργο, « κόπτεται» ο Νίκος Κανταρζής”

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λανθασμένη αλλά και συνηθισμένη πρακτική του Νίκου Κανταρζή να επιτίθεται στην Περιφερειακή Αρχή για έργα δημοπρατημένα. Τώρα “ανακάλυψε” τις πινακίδες του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, “έργο” που είναι δημοπρατημένο από το 2019 και η σχετική διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αλλαγή των πινακίδων περιλαμβάνεται στο έργο “Σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου Κω – Κεφάλου και Κω - Αγίου Φωκά , νήσου Κω”,   συνολικού προϋπολογισμού 233.500,00 ευρώ, το οποίο δημοπρατήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, τον Νοέμβριο 2019 και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο, το οποίο θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης και υπογραφεί η εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, αφορά στην οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση όλων των κατηγοριών, κατά μήκος του κύριου οδικού άξονα της Επαρχιακής Οδού Κω – Κεφάλου και Κω – Αγίου Φωκά, καθώς και εκείνη των συμβαλλουσών με αυτή οδών, στο μήκος που επηρεάζεται από την ύπαρξη του κυρίου άξονα. Επιπλέον προβλέπεται η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, η διαγράμμιση των κυκλικών κυκλοφοριακών κόμβων και των συμβαλλουσών οδών και η αποξήλωση της υφιστάμενης πεπαλαιωμένης σήμανσης.

Επειδή η αυτοκριτική είναι δύσκολη για τον κ. Κανταρζή και τους συν αυτώ, του θυμίζω ότι εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που ευθύνεται για την αλλαγή του νόμου 4412 του 2016 για τα δημόσια έργα, που άφησε τις Περιφέρειες για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, χωρίς δυνατότητα δημοπράτησης, λόγω της καθυστέρησης έκδοσης προτύπων και σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες δημοπράτησης να διαρκούν από ένα έως δύο χρόνια.

Διερωτώμαι λοιπόν, την εποχή που κυβερνούσαν οι “σύντροφοι”, του κυρίου Κανταρζή , όταν υπήρχαν χρήματα και η αντίστοιχη δημοπράτηση ενός δημοσίου έργου είχε διάρκεια δύο μήνες, δεν τους πέρασε από το μυαλό να μαζέψουν τα κακώς κείμενα, με τα οποία σήμερα δήθεν αγανακτούν και τα οποία, προς μεγάλη τους απογοήτευση και εκνευρισμό, εμείς μαζεύουμε με καθημερινό αγώνα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ

ADVERTORIALS