Γιάννης Χατζηδαυίδ: Δήμοι επιχειρηματίες, χορηγοί, εθελοντισμός

Γιάννης Χατζηδαυίδ: Δήμοι επιχειρηματίες, χορηγοί, εθελοντισμός

ΔΗΜΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΧΟΡΗΓΟΙ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

«Επιτέλους» είπε ο πρωθυπουργός, «ήρθε η ώρα, οι δήμοι να γίνουν επιχειρηματίες» , ήρθε δηλαδή η ώρα να γίνουν οι δημότες πελάτες, ήρθε η ώρα οι υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά να γίνουν προϊόντα ·και προκειμένου να μεγαλώσει η γκάμα των προϊόντων ,να δοθούν στους δήμους   η υγεία και η εκπαίδευση. Και επειδή οι δήμοι πιθανόν να μην τα πηγαίνουν καλά με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια υπάρχει και το εργαλείο των ΣΔΙΤ. Δηλαδή να πληρώνουν οι Δήμοι και να κουμαντάρουν οι ιδιώτες .

Και αν πάλι δεν μπορούν να τα βρουν υπάρχει και η ιδιωτικοποίηση …

Και μην βγάλει μιλιά κανείς για τους ιδιώτες . Δεν βλέπετε τα φορτία από μάσκες, δεν βλέπετε τα μηχανήματα που χαρίζουν οι διάφοροι χορηγοί-ιδιώτες;

Και επειδή οι ανάγκες είναι πολλές αλλά το κράτος ανύπαρκτο, μας κάνουν να αισθανόμαστε ενοχές γιατί δεν δείχνουμε μεγαλύτερη ευαισθησία στον εθελοντισμό.

Και το κράτος έχει πάρα πολλά να κάνει. Γι΄αυτό βιαζόμαστε… Οι λέξεις «κοινωνική υπηρεσία» και «κοινωνικό αγαθό» είναι πια απαγορευμένες. Έχει να ασχοληθεί με μεγαλύτερες «μπιζνες».

Να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις.

Να φέρει στην Ελλάδα παραγωγικές επενδύσεις, όπως είναι τα καζίνα.

Να προστατέψει το περιβάλλον παραδίνοντας το δεμένο χειροπόδαρα στους επενδυτές.

Να καταπολεμήσει τον κορονωιό ψήνοντας τον στα τεράστια φωτοβολταικά και ζαλίζοντας τον με τις τεράστιες ανεμογεννήτριες που θα χρηματοδοτηθούν από το ταμείο ανάκαμψης.

Να φροντίσει τους χορηγούς προσφέροντας ακόμη περισσότερες φοροαπαλλαγές.

Να βολέψει τις «καλές» ΜΚΟ.

Να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την εργατική νομοθεσία .

Και τώρα στο δια ταύτα…

Εμείς   οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ,επαγγελματίες θα τους αφήσουμε να κλέβουν τη ζωή μας ; Θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση των πάντων ;

Σαφέστατα όχι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κω σας καλεί σε κοινή συστράτευση και αγώνα ,ώστε μέσα από τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τη Βουλή και ενισχύοντας το ΚΚΕ να απαλλαγούμε από όσους εκμεταλλεύονται και υποβαθμίζουν τη ζωή μας.

                                               Λαική Συσπείρωση Δήμου Κω

                                               Γιάννης Χατζηδαυίδ

ADVERTORIALS