Φ. Παπανικολάου: Προωθούμε τον τουρισμό κρουαζιέρας, δεσμευόμαστε για δημιουργία 2 θέσεων πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων στην Πολεμική Σκάλα

Φ. Παπανικολάου: Προωθούμε τον τουρισμό κρουαζιέρας, δεσμευόμαστε για δημιουργία 2 θέσεων πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων στην Πολεμική Σκάλα

Οι πελάτες κρουαζιεροπλοίων είναι υψηλής οικονομικής στάθμης και η προσέλκυση τους μπορεί να αναζωογονήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις της πόλης. Δυστυχώς η δημαρχία Κυρίτση με τις αψυχολόγητες ενέργειες της το 2015 έβγαλε από τον χάρτη της κρουαζιέρας το νησί μας.


Εμείς δεσμευόμαστε να επενδύσουμε στην δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την άνετη πρόσδεση 2 μεγάλων κρουαζιεροπλοίων στην Πολεμική Σκάλα. 

Η μελέτη του Πολυτεχνείου υπάρχει και προβλέπει την επέκταση της στα 300 μέτρα μήκος και 30 μέτρα πλάτος. Έτσι θα υπάρχει χώρος για άνετη κυκλοφορία και στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους επιβάτες. 

Παράλληλα οι θέσεις πρόσδεσης εγγύτατα στο εμπορικό κέντρο δίνουν την ευκαιρία για εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών μας στις επιχειρήσεις της πόλης.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή Κυρίτση πολέμησε με πάθος το έργο αυτό που θα μπορούσε να δώσει οικονομική ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι παρέλαβε ολοκληρωμένη μελέτη και "προίκα" 3 εκατομμύρια € στο Λιμενικό Ταμείο για την κατασκευή. Το κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 5 εκατομμύρια € και είναι απολύτως εφικτό να χρηματοδοτηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Κω, χωρίς αυτό να αποκλείει την διεκδίκηση χρηματοδότησης από Εθνικά ή Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Φίλιππος Ν. Παπανικολάου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την "ΙΣΧΥΡΗ ΚΩ"
 
P1480608.JPG
Manolis Xatziantoniou desk