Στην συνάντηση εργασίας υπό τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο συμμετείχε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Κωνσταντίνος Ζωγραφίδης

Στην συνάντηση εργασίας υπό τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο συμμετείχε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Κωνσταντίνος Ζωγραφίδης

Δελτίο Τύπου Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Στην συνάντηση εργασίας υπό τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο την Πέμπτη 21/07/2022, συμμετείχε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Κωνσταντίνος Ζωγραφίδης.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κ. Ζωγραφίδης, αφού συνεχάρη τον Υπουργό Οικονομικών το άριστο κυβερνητικό του έργο και τα στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα που λαμβάνει από την έναρξη της θητείας του ανέφερε ότι, τα βασικότερα ζητήματα που πλήττουν σήμερα την τοπική μας οικονομία είναι η αύξηση του ενεργειακού κόστους στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, η σημαντική αύξηση των τιμών στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στα οικοδομικά υλικά αλλά και η στήριξη των εισοδημάτων των εποχικών εργαζομένων μας.

Ο κ. Ζωγραφίδης επίσης πρότεινε και συγκεκριμένες λύσεις για ζητήματα αυτά και πιο συγκεκριμένα ανάφερέ ότι :

  • Για αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστος, πρότεινε βραχυπρόθεσμα την συνέχιση των μέτρων ενίσχυσης που έχει λάβει η κυβέρνηση και μακροπρόθεσμα την επιτάχυνση της διασύνδεσης των νησιών μας με την ηπειρωτική χώρα ώστε να αναπτυχθεί σημαντικά το ΝΕΤ ΜΕΤΕRING που θα μειώσουν το κόστος αυτό.
  • Για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων που αντιμετωπίζουμε τοπικά, για την συγκράτηση και μείωση των τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες αλλά και για την ανταγωνιστικότητα της Δωδεκανησιακής Οικονομίας είναι αναγκαία η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ο κ. Ζωγραφίδης πρότεινε επίσης ως αντιστάθμισμα του δημοσιονομικού κενού που θα προκύψει την αύξηση του Φόρου Διαμονής ανά διανυκτέρευση.
  • Για την στήριξη των εισοδημάτων των εποχικών μας εργαζομένων πρότεινε την απαλλαγή από την φορολογία εισοδήματος του επιδόματος ανεργίας τους για τα εισοδήματα μέχρι 15.000€ (αντί 10.000€ που ισχύει σήμερα), την επέκταση του μειωμένου συντελεστή 9% από τις 10.000€ στις 15.000€ και την αύξηση από 6€ σε 12€ της αξίας των διατακτικών σίτισης ανά εργάσιμη ημέρα που απαλλάσσετε από την φορολογία.

Για το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Γ. Ζωγραφίδης

ADVERTORIALS