Κλείνει μεθαύριο Τετάρτη η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου

Κλείνει μεθαύριο Τετάρτη η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλείνει μεθαύριο Τετάρτη η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 η καταληκτική ημερομηνία και ώρα

---------------------------------------------------------------------------

 

Κλείνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” της Περιφέρειας, για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας που προκάλεσε η πανδημία covid-19.

Αρχικά, σύμφωνα με την πρόσκληση του προγράμματος, για την ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων οριζόταν το διάστημα από 21/10/2020 έως και την καταληκτική ημερομηνία 23/11/2020. Στη συνέχεια, με απόφαση του Περιφερειάρχη, δόθηκε παράταση μέχρι τις 02/12/2020 ανεβάζοντας το χρονικό διάστημα σε περισσότερες από 40 ημέρες, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο χρόνο που προβλέπεται σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προγράμματα όλων των Περιφερειών της χώρας.

 

Η παράταση κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί, προκειμένου να ικανοποιηθεί το τεράστιο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική δημόσια δαπάνη των δράσεων της πρόσκλησης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», ανέρχεται σε 35.000.000ο οποίος χωρίζεται σύμφωνα με τις 4 κατηγορίες δικαιούχων, ως εξής:

  • ·Δικαιούχοι κατηγορίας Α  (Δευτερογενής τομέας – Χονδρικό εμπόριο): 9% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης
  • ·Δικαιούχοι κατηγορίας Β (Τριτογενής τομέας – Τουρισμός – Υπηρεσίες): 34% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης
  • ·Δικαιούχοι κατηγορίας Γ (Τριτογενής Τομέας – Εμπόριο): 43% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης
  • ·Δικαιούχοι κατηγορίας Δ (Τριτογενής τομέας – Εστίαση) : 14% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

Στη διακριτή, τέταρτη (Δ) κατηγορία των δικαιούχων του προγράμματος, όλοι οι ΚΑΔ της εστίασης θα έχουν στη διάθεση τους εγγυημένο κεφάλαιο 5.000.000,00 €, για να μοιραστούν,  όπως διακριτή κατηγορία αποτελούν και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, στις οποίες, με απόφαση του Περιφερειάρχη, διατέθηκε το 50% του αρχικού κεφαλαίου των 30.000.000,00 €, (μια απόφαση που μόνο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έλαβε πανελλαδικά, για την συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων).

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από την ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 2281360819, αρμόδιο στέλεχος Αγγελική Παλαιολόγου και από την ΕΛΑΝΕΤ, στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 2130166100-3, αρμόδιο στέλεχος Μαρία Πουρναρά.

Για τεχνικά θέματα του ΠΣΚΕ οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK (γραφείο υποστήριξης) που λειτουργεί η ΜΟΔ, τηλ: 210-7787940, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ώρες γραφείου 09:00 – 17:00).

Το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το Γραφείο Τύπου

 

ADVERTORIALS