Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩ
Άνοιγμα Καταστημάτων – Εγκύκλιος Γενικής Γραμματείας Εμπορίου
Κυρίες και Κύριοι,
Ενόψει του σημερινού ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή προέβη χθες στην έκδοση της υπ’ αριθμ. 43083/3-5-2020 ενημερωτικής εγκυκλίου (το γράφημα της οποίας επισυνάπτεται στην παρούσα), όπου επεξηγούνται λεπτομερώς τα ειδικότερα ισχύοντα ως προς τις συνθήκες λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου έως και το ερχόμενο Σάββατο, 9 Μαΐου.
Βάσει αυτής, οι ΚΑΔ που επιτρέπεται να ανοίξουν σήμερα είναι οι εξής:
Σε ότι αφορά το ωράριο των καταστημάτων, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
Σε ότι αφορά την χρήση μάσκας:
Σε αναστολή λειτουργίας παραμένουν όσα από τα παραπάνω καταστήματα βρίσκονται εντός εμπορικού κέντρου ή mall. Ως εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1056/2009, νοείται το ακίνητο που έχει συνολική επιφάνεια τουλάχιστον 4.000 τ.μ. σε ένα ή περισσότερα επίπεδα, λειτουργεί υπό ενιαία διαχείριση και οι χώροι του εκμισθώνονται τουλάχιστον σε 15 διαφορετικές επιχειρήσεις, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως εμπορικά καταστήματα.
Παραμένει ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 15 τ.μ. σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων, της απόστασης των 1,5 μέτρων μεταξύ πελατών, καθώς και του μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 ατόμων.
Για τις λοιπές επιχειρήσεις, τα μέτρα απόστασης καθορίζονται ως εξής:
Για οτιδήποτε νεότερο, θα σας ενημερώσουμε αμέσως. Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση.
Με εντολή Προέδρου,
Αντώνης Μέγγουλης
Διευθυντής & Νομικός Σύμβουλος ΕΣΕΕ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πασχάλης Βρακίδης Δημήτριος Κώστογλου
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εγκύκλιο!
Εκτέλεση εργασιών εκτεταμένου καθαρισμού και πλύσης οδοστρώματος.
''Αυξήσεις που αγγίζουν το 43% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 2019 μέχρι σήμερα''
Όταν το κράτος σου φέρεται σαν εχθρός… έρχονται τα funds ως «άσπονδοι φίλοι».
Ο κ. Ιωάννης Γ. Παλλήκαρης είναι ομ. καθηγητής Οφθαλμολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης