Φωτιά στους Πάλους Νισύρου, σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

maketa-fwtia.webp
stighmiotipo-othonis-2026-06-10-153331.png
banner_900x200-(8).gif
Κοινωνια Παρασκευή, 18η Σεπτεμβρίου 2026

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πάλοι της Νισύρου, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο νησί, αλλά και εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 13:45.

Στο σημείο κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νισύρου, προκειμένου να επιχειρήσουν για τον περιορισμό της φωτιάς.

Παράλληλα, για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκε ένα ελικόπτερο, με το οποίο πρόκειται να μεταφερθεί στη Νίσυρο και ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 11ης ΕΜΟΔΕ από τη Ρόδο.

Στην επιχείρηση έχει κινητοποιηθεί και ο Δήμος Νισύρου, διαθέτοντας υδροφόρα προκειμένου να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς πρόκειται να διερευνηθούν από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δωδεκανήσου, το οποίο επίσης κινητοποιήθηκε για το περιστατικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
25 °C
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 3:33ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency