Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκος Μπόνης για την κατάσταση που βιώνουν στην τοπική αγορά σύμφωνα με τη dimokratiki.gr μεταξύ των άλλων είπε ότι «Η τουριστική περίοδος, βέβαια, έκλεισε αλλά η εμπορική αγορά της Ρόδου, δεν συνδέεται άμεσα με την σεζόν. Ωστόσο, βιώνουμε μια κατάσταση στην τοπική αγορά την οποία θα μπορούσα να πω ότι χαρακτηρίζεται από… αδράνεια. Δεν σημειώνεται ενδιαφέρον για αγορές ή έστω να κάνουν έρευνα αγοράς οι καταναλωτές. Έχει εξασθενίσει η δυνατότητά τους στα απολύτως απαραίτητα, όπως τα τρόφιμα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΕΣΡ είπε ακόμη ότι η συνεχής φορολόγηση και η φορομπηχτική πολιτική σε συνδυασμό με τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν απέφεραν ούτε τα αναμενόμενα έσοδα στον κρατικό κορβανά, ούτε βοήθησαν την αγορά.«Εμείς το γνωρίζαμε εξ αρχής ότι δεν θα γινόταν τίποτε. Γι αυτό ζητάμε να πάρουν πίσω το Μεταφορικό Ισοδύναμο και να μας ξαναδώσουν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Μετά λύπης μου άκουσα και τον υφυπουργό Ναυτιλίας για καθολική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου σε όλα τα νησιά. Θα το προσκαλέσω να έρθει να κάνει μια βόλτα στην αγορά και μετά να προσπαθήσει να βρει πτήση ή άλλο μέσο μεταφοράς για να επιστρέψει την Αθήνα. Διότι, τελικά, τίποτε θετικό δεν μας έδωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο» όπως ανέφερε.
Ο κ. Μπόνης στηλίτευσε ωστόσο την κατάσταση στις μεταφορές όπως επικρατεί, αφού δεν υπάρχουν συχνές αεροπορικές πτήσεις από Ρόδο προς Αθήνα ενώ οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Επιπλέον, ούτε η λύση του πλοίου βολεύει τους επιβάτες αφού είναι περισσότερες ώρες και σχεδόν ίδιες τιμές.
dimokratiki.gr
Στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει το ακίνητο «ΑΥΡΑ» στο Λύκειο Ελληνίδων αναφέρεται ο Κώστας Καΐσερλης, κάνοντας λόγο για ένα βαθιά πολιτικό και θεσμικό ζήτημα
Εγκαινιάστηκε στο Μουσείο της Βίβλου έκθεση αφιερωμένη στη βυζαντινή τέχνη και την ορθόδοξη παράδοση, με τη συνεργασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του υπουργείου Πολιτισμού
Τρεις γυναίκες από το μικρό νησί των Δωδεκανήσων συμμετέχουν σε διεθνή πρωτοβουλία αλληλεγγύης, με τα έσοδα να διατίθενται για τη στήριξη θυμάτων βίας
Η φετινή Black Friday πέφτει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ωστόσο αρκετά καταστήματα διαθέτουν ήδη προϊόντα σε μειωμένες τιμές, με την εκπτωτική περίοδο να συνεχίζεται έως τη Cyber Monday
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας