Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου: Τίποτε θετικό δεν μας έδωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου: Τίποτε θετικό δεν μας έδωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο

 Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου  Νίκος Μπόνης για την κατάσταση που βιώνουν στην τοπική αγορά σύμφωνα με τη  dimokratiki.gr μεταξύ των άλλων είπε ότι «Η τουριστική περίοδος, βέβαια, έκλεισε αλλά η εμπορική αγορά της Ρόδου, δεν συνδέεται άμεσα με την σεζόν. Ωστόσο, βιώνουμε μια κατάσταση στην τοπική αγορά την οποία θα μπορούσα να πω ότι χαρακτηρίζεται από… αδράνεια. Δεν σημειώνεται ενδιαφέρον για αγορές ή έστω να κάνουν έρευνα αγοράς οι καταναλωτές. Έχει εξασθενίσει η δυνατότητά τους στα απολύτως απαραίτητα, όπως τα τρόφιμα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΕΣΡ είπε ακόμη ότι η συνεχής φορολόγηση και η φορομπηχτική πολιτική σε συνδυασμό με τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν απέφεραν ούτε τα αναμενόμενα έσοδα στον κρατικό κορβανά, ούτε βοήθησαν την αγορά.«Εμείς το γνωρίζαμε εξ αρχής ότι δεν θα γινόταν τίποτε. Γι αυτό ζητάμε να πάρουν πίσω το Μεταφορικό Ισοδύναμο και να μας ξαναδώσουν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Μετά λύπης μου άκουσα και τον υφυπουργό Ναυτιλίας για καθολική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου σε όλα τα νησιά. Θα το προσκαλέσω να έρθει να κάνει μια βόλτα στην αγορά και μετά να προσπαθήσει να βρει πτήση ή άλλο μέσο μεταφοράς για να επιστρέψει την Αθήνα. Διότι, τελικά, τίποτε θετικό δεν μας έδωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο» όπως ανέφερε.

Ο κ. Μπόνης στηλίτευσε ωστόσο την κατάσταση στις μεταφορές όπως επικρατεί, αφού δεν υπάρχουν συχνές αεροπορικές πτήσεις από Ρόδο προς Αθήνα ενώ οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Επιπλέον, ούτε η λύση του πλοίου βολεύει τους επιβάτες αφού είναι περισσότερες ώρες και σχεδόν ίδιες τιμές.

dimokratiki.gr



 

 

ADVERTORIALS