Από τους Λειψούς στην Ιταλία: Τρεις γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών

Τρεις γυναίκες από το μικρό νησί των Δωδεκανήσων συμμετέχουν σε διεθνή πρωτοβουλία αλληλεγγύης, με τα έσοδα να διατίθενται για τη στήριξη θυμάτων βίας

gynaikes-leipsoi.webp
stighmiotipo-othonis-2026-06-10-153331.png
banner_900x200-(8).gif
Κοινωνια Κυριακή, 8η Νοεμβρίου 2026

Ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης, με αποδέκτες γυναίκες που έχουν υποστεί βία, στέλνουν οι Λειψοί, συμμετέχοντας σε μια διεθνή πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί στη Ματέρα της Ιταλίας στις 21 και 22 Νοεμβρίου.

Τρία χειροποίητα πλεκτά τετράγωνα, δημιουργίες γυναικών του μικρού νησιού των Δωδεκανήσων, θα αποτελέσουν μέρος μιας μεγάλης, πολύχρωμης σύνθεσης, στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης «Viva Vittoria Matera 2026», η οποία έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στη βία κατά των γυναικών και την έμπρακτη υποστήριξη όσων έχουν βιώσει τέτοιες καταστάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λειψών, χιλιάδες πλεκτά τετράγωνα από διάφορες περιοχές του κόσμου θα ενωθούν για να δημιουργήσουν πολύχρωμες κουβέρτες, οι οποίες θα καλύψουν συμβολικά την κεντρική πλατεία της ιστορικής ιταλικής πόλης.

Στη συνέχεια, οι κουβέρτες θα διατεθούν προς πώληση και τα έσοδα θα ενισχύσουν το Ίδρυμα Pangea, που δραστηριοποιείται στην υποστήριξη γυναικών οι οποίες έχουν υποστεί βία.

demata.jpg


Η συμμετοχή των Λειψών πραγματοποιήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λειψών «Νόστος», ενώ καθοριστική υπήρξε η εθελοντική προσφορά τριών γυναικών του νησιού, της Σωτηρίας Δρομάκα, της Ιωάννας Μελιανού και της Βασιλικής Πέρου.

Οι τρεις γυναίκες ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρωτοβουλία, δημιουργώντας με τα χέρια τους τα πλεκτά τετράγωνα που θα ταξιδέψουν μέχρι την Ιταλία, μεταφέροντας ένα συμβολικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

kentimata.jpg



Ο Δήμος Λειψών εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες του προς τη Σοφία Χάιτα, η οποία συνέβαλε από τις Βρυξέλλες στην πραγματοποίηση της συμμετοχής, καθώς και προς όλους όσοι υποστήριξαν την προσπάθεια.

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο μια μικρή νησιωτική κοινωνία μπορεί να συμμετέχει σε διεθνείς δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, συμβάλλοντας με τις δικές της δυνάμεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών.

kentima.jpg

protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
byzantina.webp
Στην Ουάσιγκτον για πρώτη φορά 24 σπάνιες βυζαντινές εικόνες από την Πάτμο και τη Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάστηκε στο Μουσείο της Βίβλου έκθεση αφιερωμένη στη βυζαντινή τέχνη και την ορθόδοξη παράδοση, με τη συνεργασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του υπουργείου Πολιτισμού

gynaikes-leipsoi.webp
Από τους Λειψούς στην Ιταλία: Τρεις γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών

Τρεις γυναίκες από το μικρό νησί των Δωδεκανήσων συμμετέχουν σε διεθνή πρωτοβουλία αλληλεγγύης, με τα έσοδα να διατίθενται για τη στήριξη θυμάτων βίας

black-friday-2511.jpg.webp
Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου η φετινή Black Friday - Ξεκίνησαν οι προσφορές

Η φετινή Black Friday πέφτει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ωστόσο αρκετά καταστήματα διαθέτουν ήδη προϊόντα σε μειωμένες τιμές, με την εκπτωτική περίοδο να συνεχίζεται έως τη Cyber Monday

stighmiotipo-othonis-2026-11-08-091813.png
Τέσσερα χρόνια από την εκδημία του Χαράλαμπου Κιάρη. Του Νίκου Στ. Μανούση

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από την απώλεια του ιατρού Χαράλαμπου Κιάρη, ο οποίος άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στην Κω μέσα από τη μακρόχρονη προσφορά του στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
12 °C
Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 9:44ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας