Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά σήμερα η διάθεση - Έως και 1,30 το λίτρο στα νησιά

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά σήμερα η διάθεση - Έως και 1,30 το λίτρο στα νησιά

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), η τιμή είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών, ενώ η κατανάλωση όχι μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά συνολικά στα υγρά καύσιμα μειώθηκε στην περίοδο της κρίσης κατά 40%.

Η τιμή στην οποία θα διατίθεται θα είναι τουλάχιστον 1,15 ευρώ το λίτρο, περίπου 20% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Έως και 1,30 το λίτρο στα νησιά
Μιλώντας πριν λίγες ημέρες στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή «Πρωινό Τανγκό» με τον Αντώνη Φουρλή και την Στέλλα Γκαντώνα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως η τιμή θα ξεπεράσει τα 1,17-1,18 ευρώ για τα μεγάλα αστικά κέντρα, για την ηπειρωτική Ελλάδα και τις απομακρυσμένες περιοχές θα υπερβεί το 1,20 και στα νησιά το 1,28-1,30. Εκτίμησε δε ότι τα ποσά αυτά θα ισχύσουν για μεγάλες ποσότητες, ενώ για τις μικρότερες θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κόστος.

Όπως τόνισε ο κ. Ασμάτογλου, η τιμή θα πρέπει να μειωθεί είτε με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης είτε με το επίδομα θέρμανσης, το οποίο όπως ανέφερε δεν θα δοθεί αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, οι καταναλωτές να κάψουν σε τζάκια ή σόμπες ό,τι καίγεται με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή news247.gr

ADVERTORIALS