Η Atlantica πλειοδότησε για τα ξενοδοχεία Λακιτίρα-Προσέφερε 62,9 εκατ.

Η Atlantica πλειοδότησε για τα ξενοδοχεία Λακιτίρα-Προσέφερε 62,9 εκατ.

Τα τρία ξενοδοχεία πωλούνται στην Atlantica «καθαρά», χωρίς υποχρεώσεις, με «προίκα» τις συμβάσεις με tour operators. Mοναδική υποχρέωση για τον αγοραστή να απορροφήσει το σύνολο των 600 εργαζομένων.

Στην Atlantica που προσέφερε 62,9 εκατ. ευρώ περνούν τα τρία ξενοδοχεία Λακιτίρα.
Νωρίτερα σήμερα άνοιξαν οι επτά προσφορές για τα τρία ξενοδοχεία, καθώς ματαιώθηκε η σημερινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η πλευρά βασικών μετόχων, μετά την απόσυρση του ενδιαφερόμενου στρατηγικού επενδυτή.

Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν προσφορά, περά απο την Atlantica, ήταν οι Thomas Cook, Der Touristik καθώς και οι ιδιοκτήτες της H Hotels.

Πρόκειται για τρεις μονάδες (Lakitira Suites, Lakitira Resort και Lakitira Helona Resort), συνολικής δυναμικότητας 615 δωματίων, με εκτιμώμενα έσοδα για την περσινή χρονιά, ύψους 11,5 εκατ. ευρώ. Τα τρία ξενοδοχεία πωλούνται «καθαρά», χωρίς υποχρεώσεις, με «προίκα» τις συμβάσεις με tour operators και μοναδική υποχρέωση για τον αγοραστή να απορροφήσει το σύνολο των 600 εργαζομένων.

Το συγκρότημα βρίσκεται σε λειτουργία, με την Deloitte, που λειτουργεί ως ειδικός εκκαθαριστής, να έχει επιτύχει για τη φετινή σεζόν υψηλά επίπεδα κρατήσεων (σ.σ. άνω του 80% πληρότητα).

Σημειώνεται ότι η πλευρά των βασικών μετόχων επιχείρησε να μπλοκάρει τη διαδικασία εμφανίζοντας ως ενδιαφερόμενο στρατηγικό επενδυτή την Thomas Cook ο οποίος εμφανιζόταν πρόθυμος να συμμετάσχει με 42 εκατ. ευρώ σε αύξηση κεφαλαίου, και να καταθέσει ως αποδεικτικό της πρόθεσής του, επιταγή ύψους 20 εκατ. ευρώ στην Eurobank.

Τελικώς μετά από συζητήσεις η Thomas Cook που κατέθεσε και προσφορά υπαναχώρησε.

 euro2day.gr

Manolis Xatziantoniou desk