Οδικό δίκτυο αποκτά η Στρογγύλη Μεγίστης για πρώτη φορά στην ιστορία της

Κοινωνια Τρίτη, 29η Οκτωβρίου 2024
72c1107d90ec776b10b9687336315d9e.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Οδικό δίκτυο αποκτά η Στρογγύλη Μεγίστης για πρώτη φορά στην ιστορία της

Γ. Χατζημάρκος: Αμέσως μετά την κατασκευή λιμανιού στη νησίδα Ρω, συνεχίζουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να είμαστε πάντα κοντά στα μικρά νησιά-DNA της Περιφέρειάς μας και της Ελλάδας.

Η Στρογγύλη, ένα από τα νησιά του συμπλέγματος της Μεγίστης, είναι το ανατολικότερο τμήμα της ελληνικής γης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας τα μικρά σε έκταση, αλλά μεγάλα σε εθνική σημασία νησιά της και πιστή στη δέσμευσή της να δημιουργήσει υποδομές για πρώτη φορά στα νησιά αυτά, αμέσως μετά την κατασκευή λιμανιού στη νησίδα Ρω, ξεκίνησε την υλοποίηση οδικού δικτύου στη Στρογγύλη, εκεί όπου πριν λίγα χρόνια κατασκεύασε προβλήτα για την διευκόλυνση της πρόσβασης στο νησί.

Το έργο είναι σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, η Στρογγύλη θα έχει οδικό δίκτυο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ειδικότερα, κατασκευάζεται δρόμος πλάτους 3m από την προβλήτα έως την κορυφή της Στρογγύλης, έργο ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της μορφολογίας του νησιού και του βραχώδους εδάφους του.

Χρηματοδοτείται από τον κωδικό των Ιδίων Πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από όπου χρηματοδοτήθηκε και το λιμάνι στη Ρω.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά με τη σημασία του έργου:

«Την επόμενη του Εθνικού εορτασμού, το έργο που μας δίνει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για τη συνέχεια είναι από αυτά που υπηρετούν την έννοια της Πατρίδας.

Ένα έργο, από αυτά που φαινόταν αδύνατον να υλοποιηθεί. Ένα έργο μικρού προϋπολογισμού αλλά μεγάλης αξίας.

Η Στρογγύλη της Μεγίστης είναι το Ανατολικό σύνορο της Ελλάδας. Η Στρογγύλη είναι το νησί στο οποίο φτιάξαμε προβλήτα πριν από μερικά χρόνια και σήμερα συνεχίζουμε την δέσμευση που τότε δώσαμε, να είμαστε πάντα κοντά στα μικρά νησιά-DNA της Περιφέρειας μας και της Ελλάδας.

Η Στρογγύλη αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία της, οδικό δίκτυο. Σύντομα, θα μπορούμε να επισκεφθούμε το νησί και με όχημα να οδηγηθούμε στην κορυφή του. Στην κορυφή της πατρίδας μας.

Είναι ένα από τα μικρότερα σε προϋπολογισμό έργα που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιήσει, είναι από τα μεγαλύτερα σε δυσκολία, είναι από τα μεγαλύτερα στην θέση που καταλαμβάνει στην καρδιά μας, γιατί αυτή κτυπά εκεί.

Αμέσως μετά την κατασκευή λιμανιού στη νησίδα Ρω, φτιάχνουμε οδικό δίκτυο στη Στρογγύλη για να στολίσουμε τα νησιά που συνιστούν το περιδέραιο του Καστελλορίζου, με περηφάνια!»

Το Γραφείο Τύπου

0-02-05-60c41bc0c6627fd8fc2f611b3bb6a36ce442615296ccc682025c12c294630942_1c6dc03a45a07f.jpg

0-02-05-eb3876759b673fef4bb9013395295f83cad3273bbe1ebbb2008a7461ecfdb48b_1c6dc03a45d30d.jpg

0-02-05-13539f0f2f77884b06fd26a0888e4652839c36a7409b322d445472aee87b63b9_1c6dc03a454641.jpg

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-31-131447.png
Έφυγε από τη ζωή η συμπολίτισσά μας Μαρία Μυτιληνιού

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Κω η είδηση του θανάτου της Μαρίας Μυτιληνιού, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-31-125955.png
Βράβευση για τις διακρίσεις των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Βιβλιοδρομίες 2026»

Στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης από τα Εκπαιδευτήρια «Γείτονα», όπου διακρίθηκαν για την προσπάθειά τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω

stighmiotipo-othonis-2026-10-31-100848.png
Διακρίσεις για Κώστα Λάλα και Αποσπόρη Γιώργο στο 12ο Hercules Classic 2026 – Πρώτος στην κατηγορία του ο Λάλας, πέμπτος ο Αποσπόρης

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν δύο αθλητές από την Κω στο 12ο Hercules Classic, με τον Κώστα Λάλα να κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία Masters Men's Physique +40 ετών και τον Γιώργο Αποσπόρη την πέμπτη στην κατηγορία Men's Bodybuilding έως 90 κιλά

stighmiotipo-othonis-2026-10-31-091358.png
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Νέα ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία»

Μια νέα ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε 120 δόσεις προωθεί η κυβέρνηση, με το σχετικό νομοσχέδιο να ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 9:07ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας