Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Κω

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Κω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

              Της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

 

Κατά τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821

θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κω οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

   Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης θα σημάνουν χαρμόσυνα.

Ώρα 08.00:Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή               τιμητικού αποσπάσματος της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Ώρα 08.30:H Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους                 της πόλης παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.            

Ώρα 12.00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Κω. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ με τον Ιερό Κλήρο παρουσία των Τοπικών Αρχών, των Μαζικών Φορέων και του Λαού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κος Κούτσικας Λεωνίδας, ΠΕ 11, του 1ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Κω.

Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονικής της 80 ΑΔΤΕ.

 

Ώρα 12.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Βωμό της Πατρίδας και κατάθεση στεφάνου, στο Ηρώο. Τιμές κατά την κατάθεση στεφάνου, θα αποδώσει άγημα και η Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ.

Για τη σειρά προβαδίσματος και κατάθεσης στεφάνου τηρούνται τα προβλεπόμενα στη με αριθ.6947/4-2-2022 υπουργική απόφαση(ΦΕΚ 543/τ.Β’/09.02.2022).

                  

Ώρα 13.00:Παρέλαση με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Κω, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, του Ε.Ε.Σ. Περιφερειακό Τμήμα Κω, μαθητών της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , Προσκόπων, Οδηγών, του Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Κω, την Ελληνική ομάδα διάσωσης και λοιπών Συλλόγων.

Κλείνει η Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων               τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, των οχημάτων και πεζοπόρου τμήματος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω και των πεζοπόρων τμημάτων της 80 ΑΔΤΕ.

Ώρα 14.00: Παρουσίαση Εθνικών Τοπικών χορών στην Πλατεία Ελευθερίας, από τα

         Λύκεια και   Γυμνάσια της πόλης και το   Παράρτημα του Λυκείου

          Ελληνίδων.

Ώρα 18.30: Επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή                 τιμητικού αποσπάσματος της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

 

Για την απονομή των τιμών, την τήρηση της τάξης στα Μνημεία των Ηρώων και Αρχιερέων, μέσα και έξω από το Ναό, στο χώρο της παρέλασης, το σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση της πόλης, θα φροντίσουν ο Δήμος και η Αστυνομική Αρχή.

Τελετάρχη ορίζουμε: Την κυρία Γιάχου Δήμητρα, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κω.

Υπεύθυνος-συνοδός της παρέλασης ορίζεται ο κος.Καπλανίδης Μιχαήλ, ΠΕ 11 καθηγητής Φυσικής αγωγής του 1ου Ιπποκράτειου Γυμνασίου Κω.

          Υπεύθυνο των παραδοσιακών χορών ορίζουμε: Τον χοροδιδάσκαλο του Λυκείου Ελληνίδων Κω, κο Χαλκιδιό Εμμανουήλ.

 

 

Σημείωση:

1)Προσέλευση των επισήμων στο Ιερό Ναό 11.55,στο Ηρώο 12.25,στο χώρο παρέλασης 12.55π.μ, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 13.55 μ.μ.

2)Για την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων και της παρέλασης παρακαλούνται οι επίσημα κληθέντες ως αναγράφονται στους δύο πίνακες αποδεκτών, να ορίσουν εγγράφως και εγκαίρως τη παρουσία τους στις εκδηλώσεις ή εκπρόσωπους τους.

                                                                

                                     

 

                                                                Η ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ

                                                                 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΒΥΝΟΥ

 

ADVERTORIALS