Πρόγραμμα Πόλεων Τόπου Παιδεία: Η Αστική Εταιρεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ συμπράττει με το 5ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Κω

Πρόγραμμα Πόλεων Τόπου Παιδεία: Η Αστική Εταιρεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ συμπράττει με το 5ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Κω

Η Αστική Εταιρεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, συμπράττει με το 5ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Κω εις την εφαρμογήν του προγράμματος Πόλεων Τόπου Παιδεία.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η καλλιέργεια της τοποφιλίας της αισθητικής και του κάλλους εις τους μαθητές του σχολείου, παράγοντες οι οποίοι συνδιαμορφώνουν την διάπλαση της προσωπικότητας.

Κατ’ εφαρμογήν αυτού του προγράμματος μαθητές της ΣΤ’ τάξεως του 5ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ Ναθαναήλ, ξενάγησε τους μαθητές εις το κτιριακόν συγκρότημα του Επισκοπείου και εις τα ναΰδρια του παρακειμένου αρχαιολογικού χώρου.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε εις τους μαθητές την ιστορίαν των κτιρίων και των εκκλησιών, την χρήση τους ως τόπους λατρείας, την αρχιτεκτονική τους και ταξίδεψε τους μαθητές στον χρόνο και την ιστορία.

Η Αστική Εταιρεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ συμπράττει επίσης με το 5ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Κω και με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πλατανίου εις το πρόγραμμα Συνεργασία και Συνεξέλιξη.

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η υπέρβαση καταστάσεων και δυσχερειών εις την ανελικτικήν πορείαν του ανθρώπου. Η Συνεργασία και Συνεξέλιξη έχουν ιδιαίτερην παιδαγωγική σημασία, γιατί καθοδηγούν τον μαθητή, με δημιουργική φαντασία και πρακτική, στην ανέλιξη.

Στα πλαίσια αυτά, το 5ο Δημοτικό Σχολείο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο φιλοξένησαν μαθητές του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Κω, ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ.

ADVERTORIALS