Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ: Απαράδεκτη η απόλυση των εργαζομένων συμβασιούχων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω

Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ: Απαράδεκτη η απόλυση των εργαζομένων συμβασιούχων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Πορφυρίου 21, Κως - Τηλ/Φαξ: 2242022394 // email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // fb: @ergatiko.kentro.bsd

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόλυση των εργαζομένων συμβασιούχων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω.

Ενώ υπάρχει ενεργή σύμβαση μέχρι τον Σεπτέμβρη του 22, οι εργαζόμενοι 3 μέρες πριν ενημερώθηκαν τηλεφωνικά!!! ότι ήταν η τελευταία μέρα στη δουλειά.

Γινόμαστε μάρτυρες καταδικαστέων πρακτικών κι παρακολουθούμε κι εδώ στην περιοχή μας να απολύονται εργαζόμενοι μέσω τηλεφώνου, όπως είδαμε να απολύονται εργαζόμενοι μέσω ZOOM!!!!

Η επίρριψη ευθυνών μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της ΔΕΥΑΚ δεν αφορά τους εργαζόμενους. Το Υπουργείο πολιτισμού έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους εργαζόμενους αυτούς, που πριν λίγο καιρό τους άφηνε απλήρωτους για πολλούς μήνες και τώρα μέσα σε μια νύχτα τους πετάει στην ανεργία. Το προσωπικό αποτελείται τόσο από μόνιμους κατοίκους του νησιού, αλλά και εργαζόμενους από άλλα μέρη της Ελλάδας που αυτή την στιγμή μένουν ξεκρέμαστοι.

Οι συμβάσεις με ημερομηνία λήξης κρατούν σε ομηρία δεκάδες εργαζομένους χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει και που θα βρεθούν με το τέλος αυτών. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι που επιτελούν τόσο σημαντικό έργο και αφορά τον πολιτισμό και την ιστορία μας δεν μπορεί να εργάζονται κάτω από καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας.

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Απαιτεί να παρθούν ΤΩΡΑ πίσω οι απολύσεις. Να σταματήσει το αίσχος των συμβάσεων και οι εργαζόμενοι να παλέψουν για μόνιμη σταθερή δουλειά.

16/05/22

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ADVERTORIALS