Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κω για την υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης για τη μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής στις επεκτάσεις των σχεδίων πόλεως Κω και Μαστιχαρίου.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κω για την υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης για τη μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής στις επεκτάσεις των σχεδίων πόλεως Κω και Μαστιχαρίου.

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο Τρίτη 18 Ιανουαρίου του 2022 ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Αβρίθη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Μανώλη Χατζηάμαλλο!

Σκοπός της επίσκεψης είναι να παρευρεθούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να υπογραφεί η Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κω και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής στις επεκτάσεις των σχεδίων πόλεως Κω και Μαστιχαρίου.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί την τοπική μας κοινωνία για περισσότερα από 25 χρόνια, αφού αν και οι πράξεις εφαρμογής έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί, δεν έχει προχωρήσει η μεταγραφή τους στο κτηματολόγιο!

Συγκεκριμένα η μεταγραφή στο κτηματολόγιο για την επέκταση του σχεδίου πόλεως Κω εκκρεμεί από το 1992 και για το Μαστιχάρι από το 1995!


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Κω με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο της Κω, θα υπογράψει αύριο στην Αθήνα, Τρίτη 18 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, παρουσία του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Αβρίθη και του Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Κω Μανώλη Χατζηάμαλλου.

Η Προγραμματική Σύμβαση αφορά στη στήριξη του Κτηματολογίου από το Δήμο Κω για την μεταγραφή της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Κω και της αντίστοιχης πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Μαστιχαρίου, στα κτηματολογικά βιβλία του Κτηματολογίου Κω- Λέρου.

Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας για το νησί μας, αφού για περισσότερα από 30 χρόνια βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι μεταγραφές των σχεδίων πόλης Κω και Μαστιχαρίου, γεγονός που κρατά σε ομηρία χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

Με την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης ο Δήμος Κω στηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού μας, επιλύοντας ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία μας, δίνοντας αναπτυξιακή διέξοδο με τη δυνατότητα υλοποίησης αναγκαίων υποδομών, όπως είναι η διάνοιξη οδών και η επέκταση των δικτύων.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS