Σωτήρης Μπουζιώτας: Εσύ φταις, κανένας άλλος κακομαθημένε πολίτη. Ξανά περί ατομικής ευθύνης

Σωτήρης Μπουζιώτας: Εσύ φταις, κανένας άλλος κακομαθημένε πολίτη. Ξανά περί ατομικής ευθύνης

Άρθρο του Σωτήρη Μπουζιώτα


ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΕ ΠΟΛΙΤΗ                

ΞΑΝΑ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Κάτι τέτοιες ώρες πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Αλλά επιτρέψτε μου αγαπητοί μου συμπολίτες, με πνίγει αυτό που βλέπω και ακούω και δε μπορώ να συγκρατηθώ.                                                                            

Ότι θα επιχειρούσαν με ψέματα και επικοινωνιακά τεχνάσματα να διαχειριστούν κι αυτή την κρίση ( με τόσους θανάτους ) δεν το περίμενα.  

  • Δήλωση κ. Αρκουμανέα ( προέδρου ΕΟΔΥ ) στις 31/01/2020: Είναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα και μέτρια θνησιμότητα, σα βαριά γρίπη. Είμαστε έτοιμοι.
  • Δήλωση κ. Κικίλια στις 24/02/2020: Είμαστε θωρακισμένοι, έχουμε πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Χθεσινή δήλωση Κικίλια: Όλα πάνε καλά.                                                                

Εγώ ο άμοιρος πολίτης τι καταλαβαίνω; Έχουν πάρει όλα τα μέτρα σημαίνει: Έχουν προμηθευτεί μάσκες, γάντια, ειδικές στολές για γιατρούς, αντιδραστήρια, αναλώσιμα, αναπνευστήρες. Ήξεραν τα συμπτώματα και τις ανάγκες από αυτά που συνέβαιναν στη Κίνα από τον Ιανουάριο και είχαν πάρει τα μέτρα τους.                                                                                                              

Και τι προκύπτει αγαπητοί μου φίλοι; Δεν έχουν κάνει τίποτε δεν έχουν κάνει προμήθειες, οι ελλείψεις είναι τραγικές και τώρα δεν μπορούν να τα βρουν επειδή τα ζητάνε όλες οι χώρες του πλανήτη. Αποτέλεσμα το 10% των κρουσμάτων είναι ιατρικό προσωπικό και περίπου 400 γιατροί, νοσηλευτές είναι σε καραντίνα. Στέλνουν ανθρώπους στον πόλεμο δίχως όπλα. Έφτασαν στο σημείο οι απαράδεκτοι του ΕΟΔΥ, να στέλνουν οδηγίες στο προσωπικό των Νοσοκομείων, πώς να προστατεύονται όταν δεν έχουν υλικά προστασίας. Επιπλέον υποεκτιμούν τα στοιχεία που ανακοινώνουν, για να φαίνεται ότι διαχειρίζονται καλά την κατάσταση. Το αν οι άριστοι είναι άχρηστοι η ανίκανοι, δεν έχει πια σημασία. Το σίγουρο είναι ότι είναι επικίνδυνοι.

Θυμάμαι αγαπητοί μου φίλοι, ότι το 2009, ένα χρόνο πριν τη χρεοκοπία, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, είχε προσλάβει 4000 αγροφύλακες.                                                                                                                  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέλαβε 1500 ειδικούς φρουρούς, για να δέρνουν τον κόσμο και να κάνουν σόου στα Εξάρχεια και 1500 συνοριοφύλακες για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση των εξαθλιωμένων.

Όχι σα τον Τσίπρα που ήθελε να προσλάβει 4000 χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές;                                                                                                                 

Μόνο που μας έσκασε ο κορονοιός και οι γιατροί αποδεικνύονται χρησιμότεροι από τους ειδικούς φρουρούς και τους συνοριοφύλακες.                                                                                                           Σκέφτομαι εκ των υστέρων ότι το σόου που στήθηκε στα σύνορα για την αντιμετώπιση της εισβολής με αρχιστράτηγο το Μητσοτάκη ήταν για να φανεί η χρησιμότητα της πρόσληψης των συνοριοφυλάκων εν όψη του επερχόμενου κορονοιού, που έβλεπαν ότι θα μας έσκαγε στα μούτρα.

Είπα σε προηγούμενη ανάρτηση και το επαναλαμβάνω. Η Ατομική ευθύνη πέρα από τα χαρακτηριστικά του καθ’ ενός, εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό από τη διαπαιδαγώγηση που δίνει το κράτος στον πολίτη. Αν το κράτος δια της κυβέρνησης συμπεριφέρεται σωστά και λέει την αλήθεια στον πολίτη, ό πολίτης το ανταποδίδει με Υπεύθυνη Συμπεριφορά. Αν το κράτος εξαθλιώνει τον πολίτη απελευθερώνοντας απολύσεις η μειώνοντας μισθούς στον ιδιωτικό τομέα στο μισό, τι θα ανταποδώσει ο πολίτης, όταν δεν έχει να φάει; Αν το κράτος λέει ψέματα, εξαπατά η κοροϊδεύει τον πολίτη τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Για πια Ατομική Ευθύνη να μιλήσουμε;                                                                                            

Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως πρέπει να γνωρίζουμε, ότι το βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ, να παρουσιάζουν το μέσο πολίτη σαν ανεύθυνο, την κυβέρνηση ότι τα κάνει όλα καλά και τέλος το πέπλο προστασίας που προσφέρουν στον Ιδιωτικό τομέα Υγείας, έχει σα στόχο τη μετά τον κορονοιό κατάσταση. Τότε θα γυρίσουν και θα μας πουν, ΕΣΥ φταις για όλα. Η κυβέρνηση τα έκανε όλα καλά, εσύ ήσουν ανεύθυνος. Είσαι ανεύθυνος και γιατί δεν πήγες να δηλώσεις εθελοντής στα Νοσοκομεία, χωρίς μάσκα χωρίς γάντια, σαν πρόβατο για σφαγή ( είναι και κοντά το Πάσχα). Νάτο το έλλειμα Ατομικής Ευθύνης κακομαθημένε Έλληνα.

ΥΓ. Αντί να επιτάξουν οι αθεόφοβοι τα ιδιωτικά Νοσοκομεία, όπως έγινε στη Ισπανία και Ιταλία, δέσμευσαν 30 εκατομμύρια ευρώ, για να κάνουν οι ιδιώτες εξετάσεις για κορονοιό. Το αντίστοιχο κόστος για το Δημόσιο θα ήταν το 1/10.

ΜΠΟΥΖΙΩΤΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                                                                                                    

ADVERTORIALS