Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής: Δεν παίζουμε με τις ανάγκες των παιδιών μας στην Προσχολική Αγωγή

Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής: Δεν παίζουμε με τις ανάγκες των παιδιών μας στην Προσχολική Αγωγή

Με δεκάδες προβλήματα και με όρους υποβάθμισης και στοιβάγματος ετοιμάζεται να αρχίσει η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή στα Νηπιαγωγεία  από τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 καταγγέλει με επιστολή της (18 Ιουνίου 2019) η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και καλεί τις Ενώσεις Γονέων, να απαιτήσουν από τις δημοτικές αρχές πλήρη ενημέρωση για τα κενά και τα προβλήματα και να διεκδικήσουν άμεσα την επίλυσή τους.

 Η επιστολή: 

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλουμε την υποκρισία της Κυβέρνησης που προχώρησε στην θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής χωρίς να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η δίχρονη Προσχολική Αγωγή αποτελεί ώριμο και αναγκαίο μέτρο που όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό.

Τώρα με ένταση βιώνουμε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, όπου σε Δήμους της Αττικής τα παιδιά μας θα στοιβάζονται σε αίθουσες προκάτ (και μάλιστα σε αυλές σχολείων) ή θα μετακινούνται χιλιόμετρα από το σπίτι τους για να πάνε στο νηπιαγωγείο. Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική και το Υπουργείο Παιδείας, αφού δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο, δεν εξασφάλισε την ελάχιστη, επιπλέον χρηματοδότηση, προκειμένου να καλυφτούν οι επιπρόσθετες ανάγκες από την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Ευθύνη έχουν και οι Δημοτικές Αρχές της Αττικής αλλά και η Περιφέρεια, οι οποίοι στηρίξαν την εφαρμογή αυτού του νόμου, με μηδενική δαπάνη για την υλοποίησή του μετακυλώντας την ευθύνη στους δήμους.

Ο στόχος όλων κοινός. Να στραφούν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Απάντηση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι η επαναφορά την αναχρονιστικής πρότασης της ΚΕΔΕ και του Πατούλη για κατάργηση της δίχρονης υποχρεωτικής και το πέρασμα των νηπιαγωγείων στην ευθύνη την Τοπικής Διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν την ευθύνη να λύσουν προβλήματα ανάλογα με την ένταση και όπως θα εκφραστούν σε κάθε δήμο και περιοχή.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ :

Δεν παίζουμε με τις ανάγκες των παιδιών μας!!!

Όλοι μαζί οι γονείς διεκδικούμε και απαιτούμε:

 Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν Δομές για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

 Δημιουργία νέων σύγχρονες δομών, παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες. Γενναία χρηματοδότηση για πρόγραμμα ανέγερσης νηπιαγωγείων, δέσμευση κατάλληλων χώρων.

 15 παιδιά ανά τμήμα.

 Ολοκληρωμένη λειτουργία ολοήμερων με σίτιση ( μαγειρία, μάγειρες, τραπεζοκόμους), χώρους ξεκούρασης κ.λ.π

 Μαζικούς διορισμούς για μόνιμο παιδαγωγικό, ειδικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.

 Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας. Δωρεάν και Δημόσια η φοίτηση για όλα τα παιδιά

 Ενιαίο αναβαθμισμένο παιδαγωγικό, επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας, ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί.

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων, να απαιτήσουν από τις δημοτικές αρχές πλήρη ενημέρωση για τα κενά και τα προβλήματα και να διεκδικήσουν άμεσα την επίλυσή τους.

ADVERTORIALS