Ρόδος: Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του πνιγμού των δύο κοριτσιών σε πισίνα ξενοδοχείου

Ρόδος: Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του πνιγμού των δύο κοριτσιών σε πισίνα ξενοδοχείου

Με τον πνιγμό των δύο κοριτσιών στο ξενοδοχείο της Ρόδου, ασχολήθηκαν ιδιαίτερα και τα ξένα ΜΜΕ, καθώς η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου.

Τα δύο κορίτσια, ηλικίας 16 και 19 ετών, έχασαν τη ζωή τους στην πισίνα του ξενοδοχείου, με την μία να προσπαθεί να σώσει την άλλη, μετά το μοιραίο λάθος που έκαναν, μπαίνοντας σε βαθιά πισίνα, ενώ δεν ήξεραν κολύμπι. Η είδηση έφτασε ως τις ΗΠΑ, όπως και αυτή με το 8χρονο κορίτσι από το Ισραήλ, που είχε την ίδια κατάληξη, στις διακοπές του στη Κρήτη.

Φυσικά στη Γαλλία το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, με την «Le Figaro» να κάνει εκτενή αναφορά στο περιστατικό, τονίζοντας ότι τα κορίτσια δεν ήξεραν κολύμπι, αλλά και ότι η γαλλική πρεσβεία παρακολουθεί στενά τις έρευνες της αστυνομίας. Την ίδια ώρα, η «Ouest France» κάνει λόγο για ένα «δράμα στο νησί της Ρόδου», αναφέροντας πως υπάλληλοι του ξενοδοχείου, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για την υπόθεση στη Ρόδο.

Η «Sun» στην Βρετανία, στάθηκε στο γεγονός ότι το ένα κορίτσι προσπάθησε να σώσει την αδερφή του, αναφέροντας ότι επειδή δεν βρήκαν ξαπλώστρα σε ρηχή πισίνα, πήγαν σε άλλη, κάτι που στάθηκε μοιραίο στη συνέχεια. Το Reuters έκανε επίσης αναφορά στο περιστατικό, αλλά και στο ότι ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έδωσε συλλυπητήρια στην Γαλλική πρεσβεία. Τελος και οι New York Times κάνουν αναφορά στο τραγικό περιστατικό, αναφέροντας τις ίδιες πληροφορίες με το Reuters.
Πηγή: iefimerida.gr 

ADVERTORIALS