Με τη μεγαλύτερη αποστολή από την Κω στις μικρές κατηγορίες και συνολικό απολογισμό 12 μετάλλια ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Ασκληπιού στον ποδηλατικό αγώνα της Ρόδου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕ 16 ΠΑΙΔΙΑ (12 μετάλλια)
Ολοκληρώθηκε στη Ρόδο ένας ακόμη εξαιρετικά οργανωμένος ποδηλατικός αγώνας από τον Ροδήλιο, με τη συμμετοχή 58 αθλητών από συλλόγους της Δωδεκανήσου αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του συλλόγου μας ο οποίος κατέγραψε μια αξιοσημείωτη συμμετοχή 16 παιδιών που προπονούνται στη σχολή ποδηλασίας μας (και 1 του Κωακού) , αριθμό μεγαλύτερο ακόμη και από εκείνον του διοργανωτή Ροδηλίου, που συμμετείχε με 27 αθλητές αλλά σε αυτούς ήταν και πιο μεγάλες κατηγορίες.Ηταν η μεγαλύτερη αποστολή απο Κω που έχει γίνει ποτέ στις μικρές κατηγορίες
Αναλυτικά, οι συμμετοχές ήταν:
Ροδήλιος: 27 αθλητές
Ασκληπιός Κω: 15 αθλητές
Έλαφος: 9 αθλητές
Κωακός: 2 αθλητές
ΤΑΛΩΣ Χανίων: 1 αθλητής
Ανταίος: 1 αθλητής
Διαγόρας: 1 αθλητής
ΠΟΚ: 1 αθλητής
Ακαδημία: 1 αθλητής
Η μαζική παρουσία των μικρών αθλητών μας αποδεικνύει ότι η συστηματική δουλειά, η προσπάθεια και η επένδυση στα παιδιά αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.
Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με καταρρακτώδη βροχή, χωρίς όμως αυτό να αποθαρρύνει τους αθλητές, μικρούς και μεγάλους, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ευτυχώς, την ώρα που αγωνίζονταν τα παιδιά, η βροχή είχε σταματήσει.
Εξαιρετική ήταν η αγωνιστική παρουσία των παιδιών μας, με σημαντικές διακρίσεις και δυνατές μάχες στις κατηγορίες τους.
Ο απολογισμός περιλαμβάνει:
1 χρυσό μετάλλιο: Κώστογλου Νέστορας.
5 ασημένια μετάλλια: Κώστογλου Έλενα (2) και Εργκίσα Γκιώνα (1) και Κώστογλου Νέστωρ (1) Ματάτη Φωτεινή (1).
6 χάλκινα μετάλλια: Τασίκα Νικολέττα (2), Valentin Amorozο (1), Βλάμης Παναγιώτης (1), Φωτεινή Ματάτη (1) και Δρόσος Νικόλας (1).
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη Νικολέττα Τασίκα, η οποία έδωσε δύο εξαιρετικά ανταγωνιστικές κούρσες, κατακτώντας ισάριθμα χάλκινα μετάλλια με ελάχιστη διαφορά απο τη 1η αθλήτρια.
Εντυπωσιακή ήταν και η προσπάθεια του Κωνσταντίνου Ματάτη, ο οποίος τερμάτισε μαζί με τους τρεις πρώτους, με ελάχιστη διαφορά. Η μάχη κρίθηκε στα τελευταία 30 μέτρα, ενώ μια πτώση λίγο πριν από τον τερματισμό τού στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση.
Συμμετείχαν επίσης Θαλασσινός Κωνσταντίνος,Ξενίκας Νικόλαος Μούρτος Νικόλας Kayla Kiral, Κοντός Σταμάτης, Κοντός Νεκτάριος και Διαμαντή Βαρβάρα Γεωργία
ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Στον αγώνα συμμετείχαν ως κριτές τρεις Δωδεκανήσιοι, επιβεβαιώνοντας ότι η περιοχή μας διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό και στον τομέα της αθλητικής διοργάνωσης.
Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους, να επισκεφθούν την Παλιά Πόλη της Ρόδου, αλλά και το ποδηλατοδρόμιο του νησιού, γνωρίζοντας από κοντά μια σημαντική αθλητική εγκατάσταση.
Το συνολικό κόστος της τριήμερης αποστολής με τα εισιτήρια , 2 διανυκτερεύσεις και διατροφή ανήλθε περίπου στα 70 ευρώ ανά παιδί, κυρίως λόγω της ανάγκης ενοικίασης οχημάτων, καθώς ο αγώνας πραγματοποιήθηκε περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ρόδου.
Ένα κόστος που αντιστοιχεί περίπου σε τρεις ημερήσιους αγώνες στο νησί της Κω, στους οποίους τα παιδιά θα αγωνίζονταν μόλις 10 έως 30 λεπτά.
Το σημαντικότερο είναι ότι το κόστος συμμετοχής των αθλητών στους αγώνες καλύφθηκε από τον σύλλογό μας, χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά τις οικογένειες των παιδιών.
Δεν αρκεί να ζητάμε από τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Πρέπει να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να μπορούν να συμμετέχουν, να αγωνίζονται, να ταξιδεύουν και να αποκτούν εμπειρίες.
Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας.
Γιατί το μέλλον της ποδηλασίας στην Κω είναι τα παιδιά μας!
ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ
ΚΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς μας:
MEGA Χορηγός:
Sernikos Bikes
Μεγάλοι Χορηγοί:
ZAXAΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
CONCEPT DESIGN
Bertolucci
Best Bikes Kakkivelis
AC Αρβανιτάκης
KaiserShop
Υπόλοιποι Χορηγοί:
Jumbo Κουκλόσπιτο
Νεσκές Μάρκετ Κρεάτων & Τροφίμων
Εστιατόριο ΟΛΥΜΠΙΑ 2
Pizza Con
Zamagias Αρτοποιείο
Zaman Fu
Κρητικός Super Market
ALI RESTAURANT
KING SIZE ΤΙΓΚΑΚΙ
ΓΙΑΜΕΖΕ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ
ΟΥΣΙΑ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα τοπικά ΜΜΕ:
Η συμβολή των ΜΜΕ είναι καθοριστική για την προβολή και στήριξη των δράσεών μας και την ενίσχυση της ταυτότητας της Κω ως "Το Νησί του Ποδηλάτου".
Giafkasports
ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ
Kosnews
Kostv
Kostoday
Nisoskos
Radioproto
Stathmosnet
Skorpios
kos247
Kosinaction24
12sports
ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΚΩ..
Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης ζητά τη σύγκληση σύσκεψης, προκειμένου να εξεταστούν οι προϋποθέσεις δημιουργίας Σχολής Επιστημών Υγείας στην Κω
Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα της παράκτιας αλιείας και τη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου
Με τη μεγαλύτερη αποστολή από την Κω στις μικρές κατηγορίες και συνολικό απολογισμό 12 μετάλλια ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Ασκληπιού στον ποδηλατικό αγώνα της Ρόδου
Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Κω τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και ώρα 10:00
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας