Η ανακοίνωση της λιμενικής αρχής για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ” στην Αραβική θάλασσα

Η ανακοίνωση της λιμενικής αρχής για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”  στην Αραβική θάλασσα

Εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ” Ν. Πειραιά 11613 στην Αραβική θάλασσα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Φ/Γ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ” Ν. Πειραιά 11613, χθες περί τις 04:00 ώρα Ελλάδας, ενώ έπλεε στην Αραβική θάλασσα, κενό φορτίου, έχοντας αποπλεύσει από λιμένα Fujeirah Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με προορισμό το Port Elizabeth Νότιας Αφρικής, με δεκαοκτώ (18) μέλη πληρώματος εκ των οποίων πέντε (05) ελληνικής υπηκοότητας.

Από την πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε στο χώρο του μηχανοστασίου από άγνωστη αιτία, επήλθε ο θάνατος του 55χρονου ημεδαπού Β’ Μηχανικού, ενώ τραυματίστηκε ο 26χρονος ημεδαπός Γ’ Μηχανικός, στον οποίο έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες και βρίσκεται εκτός κινδύνου, κατά δήλωση του Πλοιάρχου.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τα μέλη του πληρώματος, ενώ το πλοίο παραμένει μέχρι στιγμής ακυβέρνητο στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.
To Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”, ώστε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις αναφορικά με την υγεία του τραυματία, των υπόλοιπων μελών του πληρώματος και την κατάσταση του πλοίου, ενώ το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Mumbai (RCC MUMBAI), το οποίο έχει αναλάβει τη διαχείριση του περιστατικού, έχει ενημερώσει τρία (03) πλοία που βρίσκονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για παροχή συνδρομής.
Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά.

ADVERTORIALS