Ο Γιώργος Κατσάβαρος γράφει στο kosnews24.gr! Success story, το επώδυνο τέλος .

Αποψη Τρίτη, 9η Ιουλίου 2013
Ο Γιώργος Κατσάβαρος γράφει στο kosnews24.gr! Success story, το επώδυνο τέλος .
Διάχυτη ανησυχία διαπερνά το εφετινό καλοκαίρι την Κω. Τα απόνερα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που μαστίζουν τη Χώρα έφτασαν θορυβωδώς στο νησί μας. Όχι τίποτα άλλο αλλά διαψεύδουν παταγωδώς όλους όσοι μας εφησύχαζαν (ή ίσως τους εαυτούς τους;) ότι το κακό θα μείνει μακριά μας.
Πάνε πια οι μεγάλες κουβέντες για ευημερία, για ανάπτυξη, για μέλλον. Αυτό που μένει στο μυαλό των πολλών είναι μία και μόνη λέξη, επιβίωση.
Όταν για μια μακρά περίοδο, μεγαλύτερη των τριάντα χρόνων, κυριαρχούσε η οικονομική μεγέθυνση και η αύξηση εισοδημάτων στη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων, είναι λογικό να είχε διαμορφωθεί αντίληψη εφησυχασμού.
Τώρα που τα εισοδήματα κρημνίζονται, αν και οι αφίξεις τουριστών αυξάνονται, έπεσε και ο τελευταίος μύθος περί τουριστικής ανάπτυξης. Το success story του τουρισμού καταρρέει, όπως τόσα άλλα.
Όμως, παρά την κατάρρευση των μύθων, ο τουρισμός αφήνει, ακόμα, περιθώρια ανάσας, όχι για πλουτισμό αλλά για αναπροσανατολισμό στην τοπική οικονομία, για επιβίωση. Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα σταυρόλεξα για δυνατούς λύτες.
Έτσι λοιπόν, σε αυτό το γενικό χαμό, βαδίζουμε αισίως για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Και κατά πως έλεγε ένας ευφυής καθηγητής μου στο μάθημα της Πολιτειολογίας ...υπερίπτανται υφέρπουσες φήμες, πολλοί φιλοδοξούν στο ρόλο του σωτήρα.
Τα αστεία όμως έχουν τελειώσει, οι πολίτες είναι ανήσυχοι και δύσπιστοι. Ταυτόχρονα είναι ρεαλιστές, τι μπορούν να περιμένουν και πως αυτό μπορεί να γίνει.
Γι' αυτό δεν ανέχονται κοροϊδίες, θέλουν σταράτες κουβέντες, από ανθρώπους που μπορούν να εμπιστευτούν. Οι από καθέδρας συμβουλές, εντολές και οδηγίες προκαλούν απέχθεια.
Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται πιο πολύτιμη από ποτέ η ενημέρωση των πολιτών και η δυνατότητα δημοκρατικού διαλόγου στην κοινωνία. Ο ρόλος όλων των μέσων ενημέρωσης ιδιαιτέρως σημαντικός.
Η Kosnews24 έχει τον ξεχωριστό ρόλο της και το δικό της μερίδιο ευθύνης. Πιστεύω θα ανταποκριθεί με παρρησία, αμεσότητα και εγκυρότητα, όπως 3 χρόνια έως τώρα. Με δημιουργικούς συντελεστές, με κέφι και ζωντάνια. Με την πεποίθηση καλής πορείας, τις θερμότερες ευχές μου για την συνέχεια.

Γιώργος Κατσάβαρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-10-153103.png
Στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (Κ20) ο Παναγιώτης Σπυρου του Π.Α.Σ. ΑΝΤΑΓΟΡΑ.

Ο 17χρονος αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου αναχωρεί την Κυριακή με την εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας

belme.jpg
Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς από τον Δήμο Αστυπάλαιας

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί.

1000kh563-parhgoriki.jpg
΄Ελλη Καρανίκα: Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου με το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Κω συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-10-151725.png
Ο 23χρονος Μάριος Σπυρίδης εκπροσωπεί την Περιφέρεια με τα «Γιαπράκια» και την καινοτόμο εκδοχή τους, «THRIA³»

Με έμπνευση από την παράδοση των αμπελόφυλλων, τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη σύγχρονη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η γαστρονομία των νησιών συναντά τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
27 °C
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 4:38ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency