Η συνάντηση Δημάρχου Κω, Αστυνομικού Διευθυντή & του Διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας με επιχειρηματίες, για την τουριστική περίοδο

Η συνάντηση Δημάρχου Κω, Αστυνομικού Διευθυντή & του Διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας με επιχειρηματίες, για την τουριστική περίοδο

Συνάντηση του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, του Αστυνομικού Διευθυντή, Ταξίαρχου Λουκά Θάνου και του Διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας Μιχάλη Σπανάκη, με επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην πόλη της Κω, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου, στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και τη θετική εικόνα της πόλης, στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κω τόνισε ότι μετά από 2 χρόνια μέτρων κατά της πανδημίας, φέτος επιστρέφουμε στην κανονικότητα, σε μια τουριστική περίοδο η οποία αναμένεται ιδιαίτερα καλή για το νησί μας.

Το πρώτο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς ήταν οι κοινόχρηστοι χώροι των καταστήματων, οι οποίοι όπως δήλωσε θα είναι οι ίδιοι με το 2019, ενώ συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να υπάρχουν κανόνες, χωρίς κάποιος να λειτουργεί εις βάρος άλλων επιχειρηματιών ή της τοπικής κοινωνίας.

Μάλιστα ο κ. Νικηταράς δήλωσε πως υπάρχουν περιοχές στις οποίες επιχειρήσεις, παραβιάζουν τα όρια τους και κλείνουν πεζόδρομους ή διαδρόμους με αποτέλεσμα κάτοικοι και επισκέπτες να δυσκολεύονται να μετακινηθούν, ξεκαθαρίζοντας σε αυτό το σημείο ότι κάτι τέτοιο φέτος δεν θα γίνει ανεκτό με τη Δημοτική Αστυνομία αλλά και την Ελληνική Αστυνομία να πραγματοποιούν ελέγχους και όπου δεν υπάρχει σεβασμός των κανόνων να επιβάλλονται τα πρόστιμα τα οποία ο νόμος ορίζει.

Αναφορικά με την τοποθέτηση πινακίδων σε πεζοδρόμια, ο Δήμαρχος Κω δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν προσφέρει τίποτα στις επιχειρήσεις, ενώ ίσα ίσα δείχνει ότι δεν σέβονται τους πολίτες και τους επισκέπτες, σημειώνοντας πως σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνονται παραβάσεις, οι πινακίδες θα αφαιρούνται και θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Σχετικά με τα Εξάρχεια, ο Δήμαρχος Κω δήλωσε ότι δεν θα επιτραπεί σε επιχειρήσεις να τοποθετούν stands και να κλείνουν την είσοδο προς όλους τους άλλους επιχειρηματίες . Όπως τόνισε σε αυστηρό ύφος, αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να συνεχιστεί και θα υπάρξουν συνεχείς έλεγχοι, σημειώνοντας πως στον συγκεκριμένο χώρο θα επιτρέπονται τα τραπεζοκαθίσματα έτσι ώστε οι διάδρομοι να παραμένουν ανοιχτοί και οι περαστικοί να μετακινούνται απρόσκοπτα.

Ακόμη, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην άγρα πελατών, με τις αρχές να δηλώνουν ότι θα παρθούν γενναίες αποφάσεις και δραστικά μέτρα απέναντι στους επιχειρηματίες οι οποίοι δεν συμμορφώνονται.

Αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας της μουσικής ο κ. Νικηταράς σημείωσε ότι είναι ένα ευαίσθητο θέμα, με το θεσμικό πλαίσιο να είναι σκληρό και άδικο. Ο Δήμαρχος επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως πέρυσι η Δημοτική Αρχή έφερε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την παράταση της άδειας μουσικής κατά μία ώρα, κάτι το οποίο δεν ψήφισε η αντιπολίτευση με αποτέλεσμα το θέμα να μην περάσει με αυξημένη πλειοψηφία.

Ο Δήμαρχος Κω κλείνοντας δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή βλέπει όλους τους επιχειρηματίες ως φυσικούς συμμάχους και τη μάχη για την ανάταξη της τοπικής οικονομίας θα την δώσουν όλοι μαζί.

ADVERTORIALS