Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω για τη μη επαρκή αστική συγκοινωνία αλλά και τα προβλήματα στη σύνδεση της πόλης Κω με τα χωριά

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω για τη μη επαρκή αστική συγκοινωνία αλλά και τα προβλήματα στη σύνδεση της πόλης Κω με τα χωριά

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΩ

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο K.E.K.Π.Α.Π.Υ.ΑΣ , κ. Καλλούδη Ιωάννη

ΚΟΙΝ/ΣΗ:   - ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩ, κ. Θεοδόση   Νικηταρά

                     - ΚΤΕΛ Α.Ε.

                     - Μ.Μ.Ε.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή  θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το χρόνιο μείζον ζήτημα της μη επαρκούς αστικής συγκοινωνίας αλλά και των έντονων ελλείψεων όσο αφορά στη σύνδεση της πόλης Κω με τα χωριά του νησιού.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που βλέπουμε στο νησί την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς οι πτήσεις charter ξεκίνησαν από τέλη Μαρτίου. Το νησί έχει κόσμο, γεγονός που είναι εμφανές ακόμα και στους δρόμους της πόλης μας.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε -και ειδικά μετά από έντονα παράπονα των επισκεπτών μας – την έλλειψη συνδέσεων τόσο σε αστικό ιστό της Κω όσο και μεταξύ πόλεως Κω-χωριών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η αστική συγκοινωνία ΔΕΝ λειτουργεί Κυριακές!!!!

Καταδεικνύουμε επίσης την ελλιπέστατη λειτουργία της ΚΤΕΛ ΑΕ, εταιρία η οποία αν και ΑΕ ας μην ξεχνάμε ότι επιτελεί κοινωνικό έργο, καθώς αποτελεί το μοναδικό -και μονοπωλιακό μέσο για την οικονομική διασύνδεση των χωριών με την πόλη της Κω. Παρ'όλα αυτά, ΔΕΝ υπάρχουν καθημερινές συνδέσεις με τα χωριά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της σύνδεσης με ΖΙΑ, όπου υπάρχουν δρομολόγια ΜΟΝΟ Τρίτη και Πέμπτη, μια η ώρα το μεσημέρι προς Ζιά με επιστροφή 1.30... Δηλαδή ακόμα και αν πάει κάποιος στη Ζιά, θα πρέπει να γυρίσει με ΤΑΞΙ.

 

Κύριε Πρόεδρε, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ αυτή η κατάσταση ούτε στο νησί της Κω, ούτε στους επισκέπτες της, ούτε και στους επιχειρηματίες (ειδικά των χωριών). Οι οικισμοί απομονώνονται κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου και οι επισκέπτες περιορίζονται σε επιλογές.

Στα πλαίσια αυτά, ζητάμε:

  1. Την ΑΜΕΣΗ πλήρη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας.
  2. Την παρέμβασή σας προκειμένου να υπάρχουν τουλάχιστον 2 συνδέσεις ανά ημέρα (πρωί και απόγευμα) προς και από ΟΛΑ τα χωριά της Κω και εννοείται και του αεροδρομίου.
  3. Τις ενέργειές σας προς την επέκταση των δρομολογίων της ΔΕΑΣ από την πόλη της ΚΩ ΚΑΙ προς τα χωριά. Η Κως είναι ένας δήμος και μας είναι πραγματικά αδιανόητο το γεγονός του να μην υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των δρομολογίων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο των συμπολιτών μας όσο και των επισκεπτών μας. Και ειδικά οι συνδέσεις με το αεροδρόμιο.

Διανύσαμε τα δυο δυσκολότερα χρόνια για την τουριστική μας οικονομία και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς καταστάσεις με την εκτόξευση του κόστους της ζωής μας και της λειτουργίας μας. Πρέπει λοιπόν ο καθένας από τη δική του πλευρά αλλά και όλοι μαζί, να πράξουμε τα μέγιστα δυνατά τόσο προς τη στήριξη της οικονομίας του τόπου μας, όσο και προς την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών

Παρακαλούμε στις άμεσες ενέργειές σας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Κω,

                Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΕΜΜΑΤΕΑΣ

         Κωνσταντίνα Σβύνου                                                        Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου

ADVERTORIALS