Η Βρετανία έβγαλε και την Πορτογαλία από την «πράσινη λίστα» - Η Ελλάδα παραμένει στην «πορτοκαλί»

Η Βρετανία έβγαλε και την Πορτογαλία από την «πράσινη λίστα» - Η Ελλάδα παραμένει στην «πορτοκαλί»

Ακόμη πιο αυστηρή  η Μ. Βρετανία που έθεσε ακόμη επτά χώρες στην «κόκκινη λίστα», δεν έβαλε καμία χώρα ή περιοχή στο «πράσινο» και έβαλε εκτός και την Πορτογαλία γεγονός που σημαίνει 10 ημέρες καραντίνα και δύο PCR τεστ για ταξιδιώτες

Την υποβάθμιση της Πορτογαλίας από την «πράσινη ταξιδιωτική λίστα» αποφάσισε η Βρετανία ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. Μάλιστα, αυτήν την εβδομάδα, κανείς ταξιδιωτικός προορισμός δεν θα προστεθεί στους πράσινους προορισμούς. 

Αν και είχαν δημιουργηθεί ελπίδες ότι δημοφιλή τουριστικά μέρη, όπως ισπανικά και ελληνικά νησιά συν η Μάλτα θα έμπαιναν σε «πράσινο» στάτους, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η λίστα όχι μόνο δεν θα μειωθεί, αλλά θα συρρικνωθεί.

Η Πορτογαλία ήταν από τις λίγες χώρες που κατάφεραν να μπουν στην πράσινη λίστα, με αποτέλεσμα αρκετοί Βρετανοί να σπεύσουν να κλείσουν τουριστικά πακέτα.

Από την Τρίτη, όσοι επιστρέφουν από την Πορτογαλία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να περάσουν 10 ημέρες σε καραντίνα και να κάνουν με δικά τους έξοδα δύο PCR τεστ κορωνοϊού.

Παράλληλα,  άλλες επτά χώρες μπήκαν στην «κόκκινη λίστα». Πρόκειται για την Αίγυπτο, τη Σρι Λάνκα, την Κόστα Ρίκα, το Μπαχρέιν, το Σουδάν, Τρινιντάντ και Τομπάγκο και το Αφγανιστάν. 


«Δεν έχει κανένα νόημα» τονίζει η EasyJet

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία της EasyJet με τον εκτελεστικό διευθυντή να υποστηρίζει ότι η τελευταία ανανέωση στις ταξιδιωτικές λίστες «δεν έχει κανένα νόημα». Μάλιστα έκανε λόγο για σοκαριστική απόφαση
να βγει η Πορτογαλία από τους ασφαλείς προορισμούς, που προκαλεί τεράστιο πρόβλημα τόσο σε αυτούς που ήδη βρίσκονται στη χώρα, όσο και σε αυτούς που έχουν κλείσει διακοπές ή σχεδιάζουν να επανενωθούν με τους αγαπημένους τους.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η επιδημιολογική εικόνα στην Πορτογαλία είναι ανάλογη με αυτή στο Ηνωμένο Βασίλειο και ως εκ τούτου, μια τέτοια απόφαση δεν δικαιολογείται βάσει της επιστήμης. Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ότι δε έχει κανένα νόημα να μην προστίθενται χώρες στην πράσινη λίστα, όταν τα κρούσματα βρίσκονται σε κάθοδο και σε πολλές περιπτώσεις, όπως στις Βαλεαρίδες Νήσους ή τη Μάλτα, ο αριθμός μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους είναι πολύ μικρότερος.

Πάντως, χθες ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό να απομακρύνει χώρες από την πράσινη λίστα, εάν κριθεί αναγκαίο.
 
protothema.gr
ADVERTORIALS