Βρετανικός Τύπος: Στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας η Κως

Βρετανικός Τύπος: Στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας η Κως

Ορισμένα ελληνικά νησιά, η Μάλτα και οι Κανάριες Νήσοι αναμένεται να περιληφθούν στην επικαιροποιημένη «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της κυβέρνησης στη Βρετανία.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι αναμένει τις προτάσεις του Κέντρου Βιοασφάλειας πριν τις ανακοινώσεις των χωρών που θα βρεθούν στο πράσινο, το πορτοκαλί και το κόκκινο.

Θα επιχειρήσουμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να ταξιδέψουν, είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, καθώς γνωρίζω ότι πολλοί το θέλουν, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, υπογράμμισε και πρέπει να συνεχίζουμε να βάζουμε χώρες στο κόκκινο και το πορτοκαλί όταν αυτό είναι απαραίτητο. Προτεραιότητα, πρόσθεσε, είναι οι εμβολιασμοί ώστε να προστατευθούν οι άνθρωποι της χώρας μας.Η Πορτογαλία, που βρίσκεται μέχρι τώρα στον κατάλογο αυτό, δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στην «πορτοκαλί» λίστα, καθώς αυξάνονται το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα, όπως αναφέρει η Telegraph.

Ποια ελληνικά νησιά αναμένεται να περιληφθούν στη βρετανική «πράσινη» λίστα

Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν ότι στην επικαιροποιημένη πράσινη λίστα της Βρετανίας αναμένεται «πιθανώς» να ενταχθούν η Κεφαλονιά, η Κως, η Ρόδος, και η Ζάκυνθος.

Ανακοινώσεις, αναμένονται επισήμως εντός της ημέρας

ADVERTORIALS