Τα Θερμά στο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού

Τα Θερμά στο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού

Ολοκληρωμένο Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων αναρτήθηκε για πρώτη φορά  στην ιστοσελίδα του υπουργείου-Τα Θερμά της Κω  στο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών - Συνολικά τέσσερις πηγές από τα Δωδεκάνησα (Κω, Καλύμνου, Νισύρου, Ρόδου) 

«Θέλεις να μάθεις ποιες ιαματικές πηγές στη χώρα μας είναι αναγνωρισμένες;  Θέλεις  να ενημερωθείς για τις ευεργετικές ιδιότητες της κάθε μιας»:

Τα βήματα :

Πατάς την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mintour.gov.gr/Statistics/stoixeia-iamatikon-pigon

Και αμέσως εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας με τα σημεία όπου βρίσκονται οι 70 πηγές.

Κλικάροντας πάνω σε κάθε σημείο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί :

-για τον Δήμο που ανήκει η πηγή

 -για την  θερμοκρασία της πηγής

 -για τον  τρόπο χρήσης.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου Pdf μέσω hyperlink (υπερσύνδεσμο) με την ονομασία: «ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός τουρισμού κ. Θεοχάρης  " στην  χώρα που “γεννήθηκε” ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό.

Αναπόσπαστο κομμάτι του Τουρισμού Υγείας και βασική προτεραιότητα του Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού αποτελεί ο Ιαματικός Τουρισμός, στο πλαίσιο του οποίου έχουν συγκροτηθεί Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας, με απώτερο στόχο να προάγουν και να αναπτύξουν το νομοθετικό πλαίσιο που τον διέπει".

 

ADVERTORIALS