«Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει για 17η συνεχή χρονιά στη Μαρίνα της Κω»

 «Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει για 17η συνεχή χρονιά στη Μαρίνα της Κω»

 «Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει για 17η συνεχή χρονιά στη Μαρίνα της Κω.»

 

Η Γαλάζια Σημαία, το πλέον εμβληματικό και αναγνωρίσιμο διεθνώς, περιβαλλοντικό και οικολογικό σύμβολο ποιότητας, κυματίζει για 17η χρονιά στη Μαρίνα της Κω.

Η Μαρίνα της Κω είναι μία από τις 15 Μαρίνες της χώρας που βραβεύθηκαν με τη Γαλάζια Σημαία και η βράβευση αυτή αντανακλά τις προσπάθειες μας να διατηρήσουμε σε υψηλά ποιοτικά standards την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η Γαλάζια Σημαία συνδέεται και με την έννοια της τουριστικής ανάπτυξης αφού μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, μαρινών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.

Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που έκλεισε το 2016, 65 χρόνια αδιάλειπτης δράσης σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 δίκτυα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η προσπάθεια που κάνουμε όλοι στη Μαρίνα της Κω , δεν σταματά ποτέ.

Η Κως κοιτάζει μπροστά και ψηλά.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Manolis Xatziantoniou desk