Στην Κω στις 26 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων - Συνεργασία με το Δήμο και τους φορείς

Στην Κω στις  26 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων - Συνεργασία  με το Δήμο και τους φορείς

“Στην Κω τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων κ. Θ. Κόντες. Διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας με το Δήμο και τους φορείς.”

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλόιων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κόντες θα επισκεφθεί την Κω τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση.

Ο κ. Κόντες θα ενημερωθεί από το Δήμαρχο και το Λιμενικό Ταμείο για το σχέδιο του Δήμου Κω για τον ολικό επανασχεδιασμό των λιμενικών εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα για τις εγκαταστάσεις της κρουαζιέρας, μια πρόταση που περιλαμβάνει την παραχώρηση χώρων του λιμανιού σε εταιρείες κρουαζιέρας που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε έργα και υποδομές για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και να αναλάβουν τη διαχείρισή τους.

Θα επισκεφθεί το χώρο των νέων εγκαταστάσεων της πύλης Σένγκεν που δημιούργησε ο Δήμος Κω στην προβλήτα της ΔΕΗ αλλά και τη Μαρίνα της Κω, όπου θα ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Μαρίνας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο κ. Κόντες και ο Δήμαρχος Κω θα έχουν συνάντηση με τους φορείς του τουρισμού και τους τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας ενώ θα παραχωρήσουν και κοινή συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συμφωνίας και κοινών δράσεων για τη στήριξη και ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων είχε στηρίξει το αίτημα του Δήμου Κω προκειμένου να υπάρξει έγγραφη διαβεβαίωση και δέσμευση από την πλευρά της Πολιτείας για την αποκατάσταση των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού εγκαίρως, προκειμένου να μπορούν να προγραμματίσουν τα δρομολόγιά τους τα κρουαζιερόπλοια.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

KONTES 5885

Manolis Xatziantoniou desk