Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
Τις μεσημβρινές ώρες την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κω για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους, σημαίας Πολωνίας, στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» Κω, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Ρωσίας).
Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Τ. Κω 458, καθώς και ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την ξηρά. Το Ι/Φ εντοπίστηκε προσαραγμένο στην ακτή με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αποκόλληση του σκάφους με τη συνδρομή του Τ/Χ και το Ι/Φ προσέδεσε με ασφάλεια στην προβλήτα «ΑΚΤΑΙΩΝ» ν. Κω. Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. «Πρόκληση ναυαγίου», ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Οι φλόγες παρέμεναν ορατές από τη Χώρα της Τήνου τα ξημερώματα – Εκτός κινδύνου οι 29 επιβαίνοντες που απομακρύνθηκαν με ασφάλεια