Τα σχέδια της Fraport Greece για το Αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» της Κω

Τα σχέδια της Fraport Greece για το Αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» της Κω

Τα μελλοντικά σχέδιά της για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου της Κω «Ιπποκράτης» παρουσίασε η Fraport Greece, σήμερα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στις 16:00 στο Kos Hotel Junior Suites, σε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,ο διοικητής της 80 ΑΔΤΕ,εκπρόσωποι του κλήρου και των ενδιαφερόμενων φορέων του νησιού.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού, την επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού και την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν το 2026.

 Συνολικά, θα πραγματοποιηθεί αύξηση 188% στη συνολική έκταση του αεροσταθμού, η οποία θα ανέρχεται στα 24.100τ.μ. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν:  75% αύξηση των σταθμών Check-in, 125% αύξηση των ζωνών Ασφαλείας. Ο συνολικός αριθμός των πυλών παραμένει ο ίδιος(9) όπως και ο αριθμός των ζωνών παραλαβής αποσκευών . Χώροι στάθμευσης Αεροσκαφών 9C+2E

O κ.Alexander Zinell , Δ/νων Σύμβουλος της Fraport Greece, ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός αεροδρομίου με μοντέρνες υποδομές και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Ο Κ. Rolf Klitscher υπεύθυνος για το πρόγραμμα τεχνικής αναβάθμισης του αεροδρομίου  παρουσίασε  τα  σχεδία της κοινοπραξίας. 

Από την πλευρά του ο κ. Μαστροδημητρίου, airport manager του αεροδρομίου της Κω απευθυνόμενος στους  παρευρισκομένους, είπε, ότι είναι στη διάθεσή τους για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που παρουσιάζονται.

 
 Η συζήτηση έκλεισε με τον κ. Γιάννη Παπάζογλου PR Manager της Fraport Greece, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, δήλωσε πως ο διάλογος που προηγήθηκε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικός και πως στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις και ενημερώσεις με σκοπό την συνεργασία για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. 

fraport aerodromio kw13.resized

ADVERTORIALS